Головна / новини / змагання / 🤺🏆🇺🇦ВТ 2022 Київ: Микитенко і Максименко – переможці турніру Колчинського
🤺🏆🇺🇦ВТ 2022 Київ: Микитенко і Максименко – переможці турніру Колчинського

22-23 січня столичний ЦСК ЗСУ приймав Всейукраїнський турнір з фехтування на шпагах серед кадетів пам’яті Заслуженого тренера України Семена Яковича Колчинського. Спортсмени розігрували нагороди лише в особистій першості. Змагання юнаків пройшли за переваги киян і завершилися перемогою Максима Микитенка, а тон боротьбі серед дівчат задавали вихованки львівської школи фехтування, які, так само як представники столиці у чоловічому турнірі, зайняли на п’єдесталі три з чотирьох місць.

Максим Микитенко виграв усі шість боїв в групі й під восьмим номером стартував в олімпійці, де на шляху до перемоги провів шість поєдинків, останні два з яких виграв одним уколом – в 1/2 проти Михайла Слюсарева (15:14), та у фіналі з Антоніо Помченко (15:14). Компанію трьом столичним шпажистам на п’єдесталі склав Віктор Мельник з Хмельницького, який у своєму півфіналі поступився Помченку (10:15).

Як і Микитенко, майбутня переможниця у змаганнях дівчат Анна Максименко розпочала виступи на турнірі Колчинського з максимально можливих шести перемог на груповому етапі, після чого стартувала у турі прямого вибування під номером три. Жодній з перших чотирьох суперниць вона не дозволила завдати понад десять ударів. Вже гарантувавши собі медаль, Максименко перемогла спочатку Катерину Дзюбан (15:13), а потім у головному поєдинку дня й Аліну Дмитрук (15:9). Разом з трьома вихованками Лвівської академії фехтування п’єдестал розділила, зійшовши на третю його сходинку, Анастасія Герасименко. Вище киянку не пустила Дмитрук (15:12).