Головна / новини / змагання / 🏆🤺🇺🇦ЮЧУ 2022 КИЇВ: Василь Гумен і Олександра Бондар виборюють золото юніорського чемпіонату України
🏆🤺🇺🇦ЮЧУ 2022 КИЇВ: Василь Гумен і Олександра Бондар виборюють золото юніорського чемпіонату України

Сьогодні, 15 січня, у столичному ЦСК ЗСУ представники фехтування на шаблях розіграли особисті нагороди юніорського чемпіонату України. Найсильнішим серед чоловіків став Василь Гумен з Києва. Золото жіночих змагань здобула Олександра Бондар з Миколаєва.

Василь Гумен виграв усі шість боїв в групі і під першим номером стартував в олімпійці, де провів чотири поєдинки, два з яких виграв одним уколом, зокрема і фінальний проти миколаївця Вячеслава Дзюби (15:14).

Третю сходинку п’єдесталу тут розділили одесит Тимур Терзи та столичний шабліст Роман Красновид, які у своїх півфіналах поступилися Гумену (7:15) і Дзюбі (14:15) відповідно. 

Так само впевнено стартувала у жіночій першості Олександра Бондар. Очоливши посів після попереднього групового раунду, миколаївська спортсменка у турі прямого вибування жодній з перших трьох суперниць не дозволила завдати понад дев’ять ударів, а у фіналі взяла гору над харків’янкою Дар’єю Гонцовою (15:12).

Обидві бронзові нагороди відправляються до Миколаєва завдяки Ользі Ківало та Вікторії Коротченко. Першу у двійку не пустила Бондар (5:15), друга у своєму півфіналі поступилася Гонцовій (11:15).