Головна / новини / змагання / ЛМ 2024 Бровари: Київська область прийняла передостанній шпажний етап Ліги Миронюка в сезоні 2023/24 років
ЛМ 2024 Бровари: Київська область прийняла передостанній шпажний етап Ліги Миронюка в сезоні 2023/24 років

У Броварах пройшов етап Ліги Миронюка з фехтування на шпагах, «Шлях чемпіонів», який зібрав близько 200 учасників. Змагання вже традиційно відбулись у чотирьох вікових категоріях і об’єднали спортсменів і спортсменок від дев’яти до п’ятнадцяти років.

У найстаршій віковій групі – 2009 року народження і молодше – золоті нагороди вибороли харків’янка Вероніка Жучкова та киянин Єгор Пауков. Для обох призерів це вже третє «золото» в нинішньому сезоні.

У фіналі Вероніка була сильнішою за хмельничанку Марію Прозоровську (15:8), коли Єгор переміг одним уколом іншого представника столиці Костянтина Богача (10:9). «Бронзу» змагань між собою розділили ужгородка Богдана Бокоч, Єлизавета Дробишевська з Дніпра, а також харків’янин Іван Кільяченко й Ілля Борсуков із Києва.

Серед учасників 2011 р.н. і молодше на найвищу сходинку п’єдесталу підійнялись вище згаданий Борсуков і Лариса Богдан із Ужгорода. Для Іллі це вже друга перемога в цьому сезоні, коли Лариса виборола золоту нагороду вперше.

У поєдинку за «золото» киянин виграв у ужгородського фехтувальника Максима Дурди (12:8), водночас Богдан була сильнішою за Бокоч (12:10). Бронзовими призерами стали Семен Шульга з Києва та харків’янин Кільяченко, а також хмельничанки Марія Прозоровська та Єлизавета Шостацька.

У віковій категорії 2013 р.н. і молодше перше місце посіли хмельничанка Софія Бойко та львів’янин Арсен Колос. Арсен підійнявся на найвищу сходинку п’єдесталу вперше з жовтня минулого року, коли переміг на аналогічних змаганнях у Хмельницькому. Софія, своєю чергою, здобула друге «золото» поспіль – вона так само була першою на турнірі в Ужгороді цього березня.

Віцечемпіонами етапу стали киянка Ольга Кулініч і хмельничанин Андрій Гавадзин, коли київські шпажисти Богдан Берлога, Остап Волинець, Ксенія Кондратьєва та львів’янка Дарія Моногарова завершили виступ на третій позиції.

Серед наймолодших учасників – 2015 р.н. і молодше – чемпіонський титул здобули Мія Сокол із Харкова, а також Артемій Матюшенко з Києва. 

У вирішальному бою Матюшенко виграв у іншого представника столиці Івана Применка з мінімальною перевагою (8:7), а Сокол перемогла киянку Ярину Мельник (8:3). Бронзові медалі розділили кияни Дана Пінчук, Анастасія Сологуб, Мирон Бебело й харків’янин Захар Бреславець.

За підсумками змагань найбільше нагород вибороли київські фехтувальники й фехтувальниці – три золоті, чотири срібні та вісім бронзових. Друге місце в медальному заліку посів Харків, представники якого здобули два «золота» та три «бронзи». У трійку найліпших також потрапили хмельничани – у їхньому активі одне «золото» та по два «срібла» й «бронзи».

Також на змаганнях у Броварах було одразу четверо мультимедалістів, а саме: Ілля Борсуков («золото», «бронза»), Марія Прозоровська («срібло», «бронза»), Богдана Бокоч («срібло», «бронза») та Іван Кільяченко (дві «бронзи»).

Нагадаємо, що завершальний етап Ліги Миронюка з фехтування на шпагах у цьому сезоні пройде 29-30 квітня в Києві.

Національна федерація фехтування України також висловлює щиру подяку нашим партнерам – «Masque», «Київське сухе варення» та «Green Country» – за підтримку в проведенні змагань і чудові подарунки для учасників.

Шпага, дівчата (2009 р.н. і молодше)Шпага, хлопці (2009 р.н. і молодше)
1. Вероніка Жучкова (Харків)
2. Марія Прозоровська (Хмельницький)
3. Богдана Бокоч (Ужгород)
3. Єлизавета Дробишевська (Дніпро)
1. Єгор Пауков (Київ)
2. Костянтин Богач (Київ)
3. Ілля Борсуков (Київ)
3. Іван Кільяченко (Харків)
Шпага, дівчата (2011 р.н. і молодше)Шпага, хлопці (2011 р.н. і молодше)
1. Лариса Богдан (Ужгород)
2. Богдана Бокоч (Ужгород)
3. Єлизавета Шостацька (Хмельницький)
3. Марія Прозоровська (Хмельницький)
1. Ілля Борсуков (Київ)
2. Максим Дурда (Ужгород)
3. Семен Шульга (Київ)
3. Іван Кільяченко (Харків)
Шпага, дівчата (2013 р.н. і молодше)Шпага, хлопці (2013 р.н. і молодше)
1. Софія Бойко (Хмельницький)
2. Ольга Кулініч (Київ)
3. Ксенія Кондратьєва (Київ)
3. Дарія Моногарова (Львів)
1. Арсен Колос (Львів)
2. Андрій Гавадзин (Хмельницький)
3. Богдан Берлога (Київ)
3. Остап Волинець (Київ)
Шпага, дівчата (2015 р.н. і молодше)Шпага, хлопці (2015 р.н. і молодше)
1. Мія Сокол (Харків)
2. Ярина Мельничук (Київ)
3. Дана Пінчук (Київ)
3. Анастасія Сологуб (Київ)
1. Артемій Матюшенко (Київ)
2. Іван Применко (Київ)
3. Мирон Бебело (Київ)
3. Захар Бреславець (Харків)