Головна / новини / змагання / КЧЄ 2022 Новий Сад: Емілі Конрад – бронзова медалістка чемпіонату Європи!
КЧЄ 2022 Новий Сад: Емілі Конрад – бронзова медалістка чемпіонату Європи!

Сьогодні на чемпіонаті Європи з фехтування, що проходить у місті Новий Сад (Сербія), скарбничка збірної України поповнилася другою нагородою. Слідом за нашими юніорками-рапіристками, які вибороли бронзу в команді, на третю сходинку п’єдесталу в особистій першості вже серед кадеток зійшла шпажистка Емілі Конрад.  

4 березня 2022 року. Емілі Конрад бореться за нагороду чемпіонату Європи / Фото #BizziTeam

Нагадаємо, що 14-річна киянка раніше вже змагалася тут серед юніорок, але через відмову вийти на одну доріжку з представницею РФ, змушена була зупинитися в 1/32. Сьогодні Емілі вдалося показати на що вона насправді здатна. Спортсменка виграла усі шість боїв на попередньому груповому етапі, і отримала третій номер при посіві олімпійки, де впевнено виграла перші два поєдинки проти сербки Марії Парезановіч (15:8) та Міхаели Стефанової (15:10), яка перед тим змусила скласти зброю іншу українку Ксенію Куштан (13:15).

В 1/8 Конрад взяла гору над Цецилією Чешлік з Польщі (15:12), а далі гарантувала собі нагороду, перемігши у чвертьфіналі угорку Доріну Віммер (14:12). Більшого досягти нашій шпажистці не дозволила Александра Кравец з Ізраїлю, яка виявилася сильнішою в 1/2 (11:15).

Емілі Конрад таким чином здобуває бронзову нагороду, вітаємо спортсменку, а також її маму-тренерку Наталію Конрад!

РЕЗУЛЬТАТИ:

Шпага, дівчата (особисті)
1. Грета Гахай (Угорщина)
2. Александра Кравец (Ізраїль)
3. Еміла Конрад (Україна)
3. Софія Просіна (Латвія)
…45. Ксенія Куштан (Україна)
…77. Олександра Романова (Україна)