Головна / новини / змагання / ВЗН 2022 Київ: Аліна Полозюк – абсолютна чемпіонка Турніру найсильніших
ВЗН 2022 Київ: Аліна Полозюк – абсолютна чемпіонка Турніру найсильніших

16-17 лютого відбулися Всеукраїнські змагання найсильніших з фехтування на рапірах серед жінок, переможницею яких за підсумками виступів на доріжках столичного клубу «Ля Флєш» стала 19-річна Аліна Полозюк з Миколаєва. Вона була найкращою в обидва дні змагань, і відтак здобула переконливу першість у загальному заліку.

У перший день змагань, які відбувалися із визначенням усіх місць у табло 16, майбутня чемпіонка виграла шість з шести боїв у своїй групі, а далі й п’ять вже в основній сітці, зокрема чвертьфінальний в Ольги Сопіт (15:7), півфінальний в Катерини Ченцової (15:11) і фінальний в Анни Тараненко (15:9).

Так само впевнено розпочала боротьбу Полозюк і в другий день змагань, який проводився за олімпійською системою (один попередній раунд плюс тур прямого вибування). У перших двох поєдинках вона пропустила від кожної з суперниць лише чотири уколи, завдавши усі 15. Далі Аліна взяла гору над Крістіною Петровою (15:11), в 1/2 здолала опір Олександри Буденко (13:8), а у фіналі з мінімальною перевагою вийшла переможницею з протистояння з Катериною Буденко (7:6). Але втрутитися у боротьбу за нагороди остання не змогла, адже вчора зупинилася на дев’ятому місці.

 

Срібло Турніру найсильніших дісталося Катерині Ченцовій. Досвідчена киянка набрала стільки ж очок – сім, як і ще одна вихованка столичної школи фехтування фіналістка першого дня змагань Анна Тараненко. Але за рівної суми місць перевага віддавалася учасниці, яка вище розташувалася у протоколі у другий день. Ченцова, ж будучи четвертою вчора, сьогодні завершила виступи на третій позиції, тим часом як її головна суперниця фінішувала п’ятою.