Головна / новини / змагання / КС 2022 Сочі: Срібло нового зразка!
КС 2022 Сочі: Срібло нового зразка!

Сьогодні, 13 лютого, командними змаганнями завершився Кубок світу з фехтування на шпагах серед чоловіків, який проходив у Сочі. Завершився на медальній ноті для збірної України. На другу сходинку п’єдесталу зійшли бронзовий призер в особистій першості Ігор Рейзлін, а також Роман Свічкар, Ян Сич та Нікіта Кошман. Відзначимо, що для останніх двох це перша в кар’єрі медаль на етапах Кубку світу. А для 19-річного Кошмана взагалі дебютний виступ у складі основної команди на змаганнях такого рівня.

13 лютого 2022 року. Сочі. Українські шпажисти беруть срібло в команді на Кубку світу / Фото #BizziTeam / FIE

Сіяний під сьомим номером, наш квартет розпочав виступи з більш ніж переконливої перемоги в 1/16 над Азербайджаном (45:22), після чого доволі впевнено розібрався з представниками Швеції (45:38).

У чвертьфіналі підопічні Володимира Станкевича схрестили зброю з олімпійськими чемпіонами Токіо-2020 шпажистами Японії. Програючи п’ять уколів після перших чотирьох боїв (12:17), українська четвірка зусиллями Яна Сича і Романа Свічкаря зуміла відновити рівновагу (25:25). Перед останнім поєдинком ми мали «-1», а по його ходу навіть «-3» (32:35). Проте за сорок секунд Сич зумів завдати п’ять уколів і не отримати жодного у відповідь (37:35). І перемогу, а разом з нею, й путівку до півфіналу вже не віддав (44:42).

В 1/2 українські шпажисти зустрілися з командою Венесуели, яка перед тим змусила скласти зброю шостий номер рейтингу Швейцарію (35:31). Наші хлопці виграли вісім з дев’яти боїв і не залишили жодних шансів олімпійському чемпіону Лондона-2012 Рубену Гаскону Лімардо і Ко (34:19).

У фіналі нашій оновленій команді (у запасі залишився на цю зустріч Ігор Рейзлін ) протистояли господарі доріжки – фактично у своєму срібному складі зразка Токіо-2020.  Перші три бої йшла рівна боротьба (6:6), а далі російським шпажистам вдалося відірватися у рахунку (9:11). Слід віддати належне підопічним Володимира Станкевича, руки вони не опускали й до останнього відчайдушно намагалися відігратися. Нікіта Кошман, якому довірили роль фінішера, навіть зумів скоротити розрив з шести уколів до трьох, але часу аби розвинути цей порив вже не залишилося (35:41)

РЕЗУЛЬТАТИ:

Шпага, чоловіки (командні)
1. Росія
2. Україна (Ян Сич, Роман Свічкар, Ігор Рейзлін, Нікіта Кошман)
3. Корея