Головна / новини / змагання / 🤺🏆ВТ 2021 Харків: Медальний дубль Максименко на Меморіалі Захарова
🤺🏆ВТ 2021 Харків: Медальний дубль Максименко на Меморіалі Захарова

11-12 грудня харківський клуб «Уніфехт» приймав турнір з фехтування на шпагах «Меморіал заслуженого тренера України Олександра Захарова», у якому окрім наших спортсменок також взяли участь представниці Азербайджану. Перемогу серед кадеток святкувала представниця КМШВСМ Олександра Романова, компанію якій на п’єдесталі пошани склали одразу три львів’янки Аліна Дмитрук, Злата Гайдук та Анна Максименко. Остання здобула срібну нагороду ще й у категорії U23, поступившись у фіналі киянці Поліні Кулешовій. Відзначимо, що в обидва дні до медалей вона діставалася через втішні бої.

11 грудня 2021 року. Харків. П’єдестал пошани у змаганнях кадеток / Фото ЛАФ

Змагання проходили з втішними боями (до двох поразок, починаючи з Т16). Проте Олександрі Романовій другий шанс не знадобився. Підопічна Ернеста Яцика, вигравши п’ять з шести боїв у групі, розпочала боротьбу в олімпійці під номером 6. На шляху до фіналу вона провела шість поєдинків. Перемогла Назрін Мехдієву з Азербайджану (15:2), львів’янку Катерину Дзюбан (15:12), Валерію Свистун з Києва (15:6), Катерину Коротецьку з Дніпра (15:9). В 1/4 майбутня переможниця взяла гору над Назілею Рагімовою з Азербайджану (14:12), а далі змусила скласти зброю двох вихованок львівської школи фехтування: у півфіналі Злату Гайдук з ДЮСШ ім. Олексія Дем’янюка (15:10), а у головному поєдинку дня – Аліну Дмитрук з ЛАФ (15:11).

Третю сходинку п’єдестал з Гайдук розділила Анна Максименко. Учениця Зоряни Семеряк та Андрія Орліковського єдина з призерів скористалася втішною системою і після поразки від дніпрянки Катерини Ламзи (11:15), вигравши два боя з рахунком 15:6, вийшла до Топ-4. Досягти більшого їй не дозволила колега по Львівській академії фехтування Дмитрук (14:15).

11 грудня 2021 року. Харків. П’єдестал пошани у змаганнях U23/ Фото ЛАФ

Наступного дня на доріжки клубу «Уніфехт» вийшли учасниці змагань у категорії U23. Майбутня переможниця Поліна Кулешова виграла п’ять з шести боїв в групі і під сьомим номером розпочала боротьбу в олімпійці, де впевнено виграла перші два поєдинки, пропустивши в сумі лише вісім уколів. Далі Кулешова змусила скласти зброю двох киянок – Алісу Залізну (15:10) та Людмилу Гайдай (3:2). У чвертьфіналі вихованка ДЮСШ «Армієць»  взяла гору над чемпіонкою кадетського турніру Романовою (15:10), а далі пройшла випробування вихованками львівської школи фехтування, перемігши з однаковим рахунком 15:13 спочатку в 1/2 Софію Слюсареву, а у поєдинку за золото Анну Максименко.

Третє місце зі Слюсаревою розділила Олександра Лазаренко з Закарпаття, яка у своєму півфіналі поступилася Максименко (12:15). Цікаво, що це була вже друга зустріч цих спортсменок на турнірі. Львів’янка, поступившись Лазаренко за вхід у вісімку (11:15), скористалася другим шансом і повернулася у боротьбу за нагороди, яка завершилася для неї сріблом.