Головна / новини / змагання / ЛМ 2021 Хмельницький: Золотий дубль Аліни Дмитрук
ЛМ 2021 Хмельницький: Золотий дубль Аліни Дмитрук

6-7 листопада Хмельницький в рамках «Ліги Миронюка» приймав Всеукраїнський турнір з фехтування на шпагах серед дітей та юнацтва (2007 р.н. та молодше), присвячений Дню захисника України. Впродовж двох днів юнаки та дівчата розіграли нагороди в особистій першості у чотирьох вікових категоріях (2007-10, 2009-10, 2011-12, 2013 р.н. і молодші). Окрім господарів доріжки свою майстерність також продемонстрували представники Києва, Ужгорода, Львова, Дніпра, Харкова, Запоріжжя, Тернополя, Слов’янська та Черкас. 

Три з чотирьох золотих нагород у змаганнях дівчат поїхали до Львова. Двічі сходила на найвищу сходинку п’єдесталу Аліна Дмитрук з Львівської академії фехтування. Спочатку вихованка Зоряни Семеряк здобула золото серед учасниць 2009-2010 р.н., очоливши посів після групового раунду та вигравши чотири бої в турі прямого вибування, який завершився її перемогою з перевагою в один укол у фіналі над господаркою доріжки Поліною Спиридоновою (12:11). Бронзові нагороди тут отримали Маргарита Ангарська з київської «Вершини» та харків’янка Стефанія Скворцова, які у своїх півфіналах поступилися Дмитрук(1:12) і Спиридоновій (4:12) відповідно. 

Наступного дня Аліна Дмитрук стала найкращою вже у категорії 2007-2010. Цього разу записавши собі в актив п’ять з шести боїв у групі, вона стартувала в олімпійці під шостим номером. Втім це не завадило їй впевнено виграти чотири поєдинки на шляху до фіналу, долю якого знову вирішив один укол – 15:14 з харків’янкою Анастасією Неретіною. Третя сходинка п’єдесталу тут залишилася за киянкою Євою Погребною (програла за вхід у двійку Дмитрук 8:15) та Міланою Івановою з Харкова (поступилася Неретіній – 12:14).

До Львова завдяки Марті Глинці поїхало золото й у категорії 2011-2012 р.н. Не надто впевнено відфехтувавши «пулю» (три перемоги/три поразки), учениця Зоряни Семеряк проте впевнено дійшла до фіналу, де змусила скласти зброю киянку Уляну Таран (10:8). Бронзу тут завоювали, поступившись в 1/2 Глинці (8:6) і Таран (6:10) відповідно, киянка Зоя Гінчжук та Олександра Молень з Тернополя.

І лише у наймолодшій віковій категорії на першій сходинці п’єдесталу опинилася представниця іншого міста, а саме Києва Софія Матюша. Компанію на п’єдесталі їй склали – на другому місці Софія Левчик з Хмельницького, на третьому – Діана Кльова з Запоріжжя і господарка турніру Вероніка Крилова.

***

Киянин Єгеній Корчук став найсильнішим у категорії 2011-2012 р.н, спочатку вигравши п’ять з шести боїв у групі, а згодом і чотири поєдинки у турі прямого вибування – три з них, зауважимо, з перевагою в один укол, зокрема фінал проти земляка Марка Погребного (10:9). Бронзовими призерами тут стали хмельничанин Михайло Гавадзин (3:4 програв за вхід у двійку Корчуку) та ще один столичний шпажист Михайло Махотенко (програв Погребному 3:10).

Серед учасників 11-12 років чемпіоном став Арсеній Карапиш з Києва, який виграв п’ять з шести боїв в групі, прожеребився шостим та записав собі в актив п’ять поспіль поєдинків в олімпійці, і зокрема вирішальний проти Олекси Арцишевського (12:11). Третє місце тут рзділили кияни Костянтин Богач та Єгор Пауков , які у своїх півфіналах не змогли підібрати ключик до Арцишевського (3:4) та Карапиша (7:10).

У категорії найстарших учасників змагань першість виборов Максим Кривонос з Ужгорода. Він виграв п’ять боїв у групі і чотири в олімпійці, оформивши золото перемогою у вирішальному поєдинку проти місцевого спортсмена Василя Гавадзина (15:9). На третю сходинку п’єдесталу тут зійшли львів’янин Марк Цигиль та ще один ужгородець Мирон Дурневич, які у своїх півфіалах зазнали поразки від Гавадзина (14:15) та Кривоноса (13:15).

Серед хлопців восьми років і молодших три з чотирьох місць на п’єдесталі зайняли вихованці місцевої школи фехтування. Золото виборов Олександр Алейник, срібло, поступившись йому у фіналі 6:8, Павел Павлов. Андрій Гавадзин натомість розділив третє місце з Іллею Затонських із Запоріжжя.