Головна / новини / змагання / ЕКУ 2021 Харків: Рейзлін і Харькова підтверджують чемпіонський клас на турнірі Авербаха
ЕКУ 2021 Харків: Рейзлін і Харькова підтверджують чемпіонський клас на турнірі Авербаха

Сьогодні, 6 листопада, представники фехтування на шпагах розіграли особисті нагороди міжнародного турніру пам’яті заслуженого тренера України Леоніда Авербаха, який зібрав на доріжках харківського клубу “Уніфехт” понад 150 спортсменів не лише з України, а також з Японії, Азербайджану, Казахстану та Індії. Серед чоловіків переможцем став бронзовий призер Олімпійських ігор у Токіо-2020 Ігор Рейзлін. У жіночому турнірі весь п’єдестал вийшов київським, а очолила його Влада Харькова, яка, нагадаємо, на початку жовтня виграла і Кубок України.

Відзначимо, що змагання проводилися у три попередні тури у чоловіків і два у жінок, а олімпійка з втішними боями. Втім переможниці жіночого турніру Харьковій другий шанс не знадобився, вона дійшла до головного поєдинку дня напряму, вигравши п’ять боїв поспіль так само як, до речі, і її суперниця по фіналу Олена Кривицька. Поєдинок двох учениць Дмитра Рейзліна завершився з рахунком 15:7.

Третю сходинку п’єдесталу, поступившись у своїх півфіналах Харьковій (8:15) та Кривицькій (11:15) відповідно, розділили Інна Бровко та Яна Шемякіна. Зауважимо, що олімпійська чемпіонка стала єдиною на всьому турнірі, хто зумів пробитися до числа призерів крізь втішну сітку. Після невдачі у протистоянні з майбутньою чемпіонкою Харьковою (11:15), Шемякіна перемогла Наталію Степанян (15:7) та взяла реванш за поразку на нещодавньому Кубку України в Софії Слюсаревої (15:8), і вже за вхід у двійку змусила скласти зброю юну Емілі Конрад (15:10).

Серед чоловіків усі медалісти обійшлися без втішних боїв, зокрема і майбутній переможець Ігор Рейзлін. Досвідчений київський шпажист очолив посів після попереднього етапу, після чого почав громити суперників в олімпійці: спочатку Даніїла Кайбулаєва (15:9) та Реі Секіхару (15:4). Далі поквитався з Нікітою Кошманом за поразку на нещодавньому Кубку України (15:10). Гарантувавши собі медаль перемогою над Юрієм Тараненком (13:12), Рейзлін не зупинився на досягнутому, в 1/2 взяв гору над 19-річним господарем доріжки Андрієм Деркачем (15:9), а у фіналі – над киянином Русланом Тимошенком (15:10).

Третю сходинку п’єдесталу з Деркачем розділив ще один представник столиці Ян Сич, який у своєму півфіналі поступився Тимошенку (10:15).