Головна / новини / змагання / ЮЧУ Миколаїв 2021: Емілі Конрад і Нікіта Кошман – чемпіони України!
ЮЧУ Миколаїв 2021: Емілі Конрад і Нікіта Кошман – чемпіони України!

🤺🏆Представники фехтування на шпагах першими розіграли нагороди юніорського чемпіонату України пам’яті В. Мурашова, який проходить з 25 вересня по 2 жовтня у Миколаєві. Три з чотирьох золотих медалей за підсумками змагань відправилися до Києва.

Перемогу в жіночій особистій першості, яка зібрала 78 учасниць, святкувала Емілі Конрад. 14-річна киянка жодній суперниці не дозволила завдати понад десять уколів. Вигравши усі п’ять боїв у попередньому груповому турі, юна спортсменка розпочала боротьбу в олімпійці під номером 7. Конрад впевнено перемогла Діану Котеленець з Києва (15:10) та харків’янку Тамару Сич, яка нещодавно виграла домашній етап дитячої «Ліги Миронюка» (15:6) та вийшла у Топ-16. Там Емілі спочатку змусила скласти зброю Ксенію Куштан із Закарпаття (15:10), а далі одним уколом гарантувала собі медаль у поєдинку з львів’янкою Анною Максименко (11:10).

У півфіналі Конрад взяла гору над представницею Київської міської школи вищої спортивної майстерності Олександрою Романовою (15:6), а у фіналі над Анастасією Блохіною із Закарпаття (15:8). Третю сходинку п’єдесталу з Романовою розділила киянка Юлія Мукоїд, яка у своєму півфіналі поступилася Блохіній (11:15).

Перемогу у жіночій командній першості святкував квартет «Київ 1» у складі Марії Волошиної, Поліни Кулешової, Надії Хвищук та Олександри Романової.  Слід відзначити, що лише один укол вирішив долю фіналу, у якому зустрілися перший та другий склади Києва. Відзначимо, що коли Емілі Конрад виходила на заключний бій, рахунок був не на користь її команди 33:40. Але юній спортсменці майже вдалося наздогнати суперниць з «Київ 1» (44:45). Отже, у підсумку до золота в особистій першості вона додала срібло в команді, де фехтувала разом з Веронікою Булко, Анастасією  Кудеровою, Юлією Мукоїд. 

У поєдинку за бронзу зустрілися представниці Дніпра та Львова, які у своїх півфіналах поступилися командам «Київ 2» (27:45) і «Київ 1» (36:45) відповідно. Львівський квартет, кольори якого захищали Катерина Дзюбан, Валерія Білоус-Гріджак, Анна Максименко, Дарія Садова, здобули переконливу перемогу, а разом з нею і право зійти на третю сходинку п’єдесталу (45:24).

***

У чоловічих особистих змаганнях, які зібрали 91 учасника, золото виборов 19-річний столичний шпажист Нікіта Кошман. Учень Руслана Тимошенка виграв усі свої бої у попередньому груповому раунді й за його підсумками при посіві поступився лише харків’янину Андрію Опанасенку. З рештою саме ці два спортсмени й зустрілися у фіналі, успішно провівши перед цим по п’ять поєдинків в олімпійці. З рахунком 15:10 з головної дуелі дня переможцем вийшов Кошман.

Бронзові медалі вибороли Лев Корнієнко з Дніпра та львів’янин Владислав Назаревич, які у своїх півфіналах поступилися Опанасенку (14:15) і Кошману (8:15) відповідно.

Чоловіча командна першість завершила програму змагань представників фехтування на шпагах юніорського чемпіонату України. Перемогу святкував «Харків 1», кольори якого разом з новоспеченим віцечемпіоном в особистому заліку Андрієм Опанасенком захищали Марк Волькович, Роман Самойлов та Іван Рядинський.

Два з трьох поєдинків, які провели майбутні переможці на шляху до фіналу завершилися з перевагою лише у три уколи – 45:42. Серйозний опір Опанасенку і Ко склали в 1/4 «Закарпаття 2» та в 1/2 – «Київ 1». У зустрічі за золото харків’яни впевнено перемогли другий склад столиці, за який виступали Дмитро Плаксін, Максим Микитенко, Кирило Мукоїд та Максим Перчук (45:30).

На третю сходинку п’єдесталу, перемігши у «бронзовому» фіналі «Дніпро 1» (45:37), разом з чемпіоном в особистих змаганнях Нікітою Кошманом зійшли Ілля Гордон, Дмитро Микитенко та Антоніо Помченко.