Головна / новини / змагання / ЧУ U-23 2024 КИЇВ: Богдан Боговін та Олександра Бондар захистили титули чемпіонів України серед молоді!
ЧУ U-23 2024 КИЇВ: Богдан Боговін та Олександра Бондар захистили титули чемпіонів України серед молоді!

Боговін виграв п’ять з шести боїв на груповому етапі і під шостим номером розпочав боротьбу у турі прямого вибування. Вже у чвертьфіналі він зустрівся з віцечемпіоном Європи в команді (2022) Василем Гуменом, і зумів вийти переможцем з цього протистояння (15:12). З таким самим рахунком у півфіналі Боговін переміг земляка В’ячеслава Дзюбу.

Поєдинок за золото серед чоловіків став повторенням торішнього фіналу і знову Боговін виявився сильнішим за Станіслава Закутнього з Черкас (15:9).

Третя сходинка п’єдесталу теж виявилася миколаївською, адже з Дзюбою її розділив Даніїл Скороход, який у своєму півфіналі поступився одним ударом Закутньому (14:15).  

Серед жінок поза конкуренцією була Олександра Бондар, яка спочатку виграла усі шість боїв в своїй групі, а згодом ще чотири в олімпійці. Одним з найскладніших боїв для майбутньої чемпіонки за її власним зізнанням став чвертьфінальний поєдинок проти Софії Головкіної з Києва (15:10). Але гарантувавши собі нагороду перемогою у цьому двобої, титул Бондар вже не віддала.

Фінал в жіночій першості став миколаївським дербі, в якому Олександра взяла гору над 16-річною Вікторією Коротченко (15:6).

Бронзовими призерками змагань стали Майя Величко (Київ) і Дар’я Гонцова з Черкас, яких не пустили у фінал відповідно Бондар (7:15) і Коротченко (12:15).

Шабля, чоловіки (особисті)Шабля, жінки (особисті)
1. Богдан Боговін (Миколаїв)
2. Станіслав Закутній (Черкаси)
3. В’ячеслав Дзюба (Миколаїв)
3. Даніїл Скороход (Миколаїв)
1. Олександра Бондар (Миколаїв)
2. Вікторія Коротченко(Миколаїв)
3. Майя Величко (Київ)
3. Дар’я Гонцова (Черкаси)