Головна / новини / змагання / ЄЗВ 2024 Дифферданж: Ігор Рейзлін завершив виступ на восьмому місці у відборі на Олімпіаду
ЄЗВ 2024 Дифферданж: Ігор Рейзлін завершив виступ на восьмому місці у відборі на Олімпіаду

Шпажист Ігор Рейзлін став останнім із українців, хто вийшов на доріжку у люксембурзькому Дифферданжі, аби поборотись за олімпійську ліцензію 28 квітня.

На європейському зональному відборі 39-річний фехтувальник виграв п’ять боїв із шести в групі й відібрався до туру прямого вибування під сьомим номером. Далі, в 1/8 фіналу, Рейзлін переміг хорвата Ведрана Маркоту (15:6), а в поєдинку за потрапляння в топ-4 поступився другому номеру посіву, іспанцю Юлену Перейрі (13:15).

Таким чином український шпажист посів підсумкове восьме місце. Олімпійську ж путівку виграв 32-річний нідерландець Трістан Тулен, для якого Ігри в Парижі стануть дебютними в кар’єрі.

Нагадаємо, що в цьому відборі українські фехтувальники не змогли здобути ліцензії. Найближчою до цього була рапіристка Аліна Полозюк, яка посіла третє місце. Шабліст Андрій Ягодка, своєю чергою, став п’ятим, а рапірист Клод Юнес – десятим.

Шпага, чоловіки (особисті)
1. Трістан Тулен (Нідерланди)
2. Міґель Фразао (Португалія)
3. Йозеф Марінґер (Австрія)
3. Юлен Перейра (Іспанія)
8. Ігор Рейзлін (Україна)