Головна / новини / змагання / ЧУ 2024 Київ: Львів здобув два командні «золота», одеські шаблістки так само на вершині п’єдесталу
ЧУ 2024 Київ: Львів здобув два командні «золота», одеські шаблістки так само на вершині п’єдесталу

Цієї неділі, 31 березня, пройшли перші командні змагання в межах чемпіонату України. Так, у Києві найсильніших визначали рапіристи, шаблістки й шпажисти.

У першості рапіристів золоті нагороди виборола збірна «Львів – 1» у складі Максима Гаравського, Даниїла Гойди, Богдана Лісового та чинного чемпіона змагань в індивідуальному розряді Клода Юнеса.

Львівські рапіристи стартували з перемоги над «Миколаїв – 3» (45:33) у чвертьфіналі, далі були сильнішими за «Львів – 2» (45:20), а у фіналі взяли реванш за минулорічну поразку в першої збірної Києва, яку цього разу представляли Андрій Погребняк, Дмитро Чучукало, Андрій Щерба і Богдан Пнівчук, завершивши зустріч із рахунком 45:27.

Бронзовими призерами стали миколаївці Олександр Абрамов, Єлизар Дирда, Михайло Гурін і Максим Коржовой, які перемогли «Львів – 2» (45:25).

У змаганнях шпажисток на найвищу сходинку п’єдесталу так само підійнялись львів’янки, а саме 16-річна чемпіонка особистого турніру Анна Максименко, Ксенія Пантелєєва, Анастасія Івченко й Аліна Дмитрук.

У зустрічі за вихід у півфінал вони виграли у збірної «Львів – 2» (45:37), після чого вибили з боротьби за фінал команду «Київ – 3» (45:38). 

У вирішальному ж поєдинку Максименко, Івченко, Пантелєєва та Дмитрук перемогли «Київ – 1», за який виступали Влада Харькова, Олена Кривицька, Дар’я Варфоломеєва та Поліна Кулешова. Із самого старту львів’янки зуміли вийти вперед, але під кінець зустрічі розрив у рахунку становив усього-на-всього два уколи – 34:36. Зрештою, 14-річна Дмитрук зуміла зберегти цю перевагу в протистоянні з більш досвідченою Харьковою – 45:43.

«Бронзу» змагань, своєю чергою, здобула ще одна київська збірна в складі Джоан Фейбі Бежури, Інни Бровко, Дарини Заболотної та Юлії Свистіль. У поєдинку за третє місце вони виграли в «Київ – 3» (45:23).

Щодо командного турніру шаблісток, то тут перше місце було за одеситками – Анною Суворовою, Валерією Моренець-Кубанською, а також віцечемпіонками Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро 2016 Аліною Комащук й Оленою Кравацькою.

На шляху до фіналу вони вибили з боротьби команди «Миколаїв – 2» (45:7) й Черкаси (45:31), а в бою за «золото» були сильнішими за першу збірну Києва, яку представляли Юлія Бакастова, Олена Вороніна, Софія Головкіна та Марія Цимбота. Їхня зустріч завершилась із рахунком 45:35.

«Бронзу» ж здобули черкаські шаблістки Дар’я Гонцова, Валерія Гнідашева, Ізабелла Гросул і Дар’я Науменко, які перемогли збірну «Миколаїв – 1» із розривом в один удар. Перед завершальним поєдинком Гонцова – Бондар «Черкаси» мали перевагу в шість пунктів, однак миколаївська шаблістка зуміла зрівняти рахунок, завдавши опонентці десять ударів. Однак останнє очко виборола все ж Гонцова й принесла збірній бронзові відзнаки – 45:44. 

Нагадаємо, що вже 1 квітня на доріжки вийдуть рапіристки, шпажисти й шаблісти, аби розіграти медалі в індивідуальній першості.

Фото: Павло Кубанов

Рапіра, чоловіки (командні)Шпага, жінки (командні)Шабля, жінки (командні)
1. Львів – 1 (Клод Юнес, Максим Гаравський, Даниїл Гойда, Богдан Лісовий)
2. Київ – 1 (Дмитро Чучукало, Андрій Погребняк, Богдан Пнівчук, Андрій Щерба)
3. Миколаїв – 1 (Олександр Абрамов, Єлизар Дирда, Михайло Гурін, Максим Коржовой)
1. Львів – 1 (Аліна Дмитрук, Анна Максименко, Ксенія Пантелєєва, Анастасія Івченко)
2. Київ – 1 (Дар’я Варфоломеєва, Поліна Кулешова, Олена Кривицька, Влада Харькова)
3. Київ – 2 (Джоан Фейбі Бежура, Інна Бровко, Дарина Заболотна, Юлія Свистіль)
1. Одеса – 1 (Аліна Комащук, Олена Кравацька, Валерія Моренець-Кубанська, Анна Суворова)
2. Київ – 1 (Юлія Бакастова, Софія Головкіна, Олена Вороніна, Марія Цимбота)
3. Черкаси (Дар’я Гонцова, Валерія Гнідашева, Ізабелла Гросул, Дар’я Науменко)