Головна / новини / змагання / ЛМ 2024 Ужгород: наймолодші шпажисти розіграли медалі закарпатського етапу «Горець»
ЛМ 2024 Ужгород: наймолодші шпажисти розіграли медалі закарпатського етапу «Горець»

Протягом 8-9 березня Ужгород прийняв змагання Ліги Миронюка з фехтування на шпагах. За нагороди закарпатського етапу боролись шпажисти й шпажистки в чотирьох вікових категоріях, а загалом цьогоріч турнір зібрав близько 250 спортсменів і спортсменок.

У найстаршій віковій категорії – 2009-2012 року народження – на найвищу сходинку п’єдесталу підійнялись Артур Михайлюков зі Львова та Марія Прозоровська з Хмельницького. Для Марії це вже друге «золото» в групі U15, коли Артур виграв уперше.

Віцечемпіонами, своєю чергою, стали львівський фехтувальник Владислав Погорєлов і Єлизавета Дробишевська з Дніпра. Треті ж місця посіли ужгородці Максим Андрейчик і Лариса Богдан, а також Володимир Колісник із Тернополя й Катерина Федорцова з Дніпра.

Серед спортсменів і спортсменок до 13 років золоті медалі здобули місцевий шпажист Андрій Ільтьо та Альбіна Чернецька з Івано-Франківська. Для обох учасників це «золото» стало першим у сезоні у віковій категорії 2011-2012 р.н. 

У фіналі Чернецька перемогла хмельничанку Марію Прозоровську (12:10), а Ільтьо з аналогічним рахунком виграв у ужгородця Максима Дурди.

Бронзові медалі розділили киянка Єлизавета Манштейн і Богдана Бокоч із Ужгорода, а також Михайло Гавадзин із Хмельницького та Єгор Ваулін зі Львова.

Щодо учасників 2013-2014 р.н., то тут рівних не було Андрію Гмирі з Києва та Софії Бойко з Хмельницького. Для Андрія це вже четверта звитяга поспіль на такому рівні, коли Софія перемогла вперше.

У протистоянні за «золото» Гмиря виграв у Олександра Рябова (10:8) з Хмельницького, а Бойко – у львів’янки Дар’ї Моногарової (10:9). 

Треті місця посіли львівські шпажисти Вікторія Патрик, Меланія Сивак і Арсен Колос, а також Максим Логуш із Івано-Франківська.

У наймолодшій віковій категорії – 2015 р.н. і молодше – «золото» вибороли киянка Ярина Мельник і Остап Мартинюк із Хмельницького. Срібними призерами ж стали львів’янин Дем’ян Колодка й хмельничанка Злата Дрозд, а бронзовими – кияни Мирон Бебело, Іван Применко, Анастасія Сологуб і Варвара Бондар із Хмельницького.

Так, найбільше золотих нагород на змаганнях в Ужгороді вибороли представники Хмельницького – три. Водночас найбільше медалей загалом виграли львів’яни – вісім, а саме одне «золото», три «срібла» й чотири «бронзи».

Також на закарпатському етапі була й одна мультимедалістка. Марія Прозоровська з Хмельницького за підсумками турніру виборола золоту та срібну нагороду у двох вікових групах.

Національна федерація фехтування України також висловлює щиру подяку нашим партнерам – «Будинку іграшок», «Masque», «Київське сухе варення» та «Green Country» – за підтримку в проведенні змагань і чудові подарунки для учасників.

Шпага, хлопці (2009-2012 р.н.)Шпага, дівчата (2009-2012 р.н.)
1. Артур Михайлюков (Львів)
2. Владислав Погорєлов (Львів)
3. Максим Андрейчик (Ужгород)
3. Володимир Колісник (Тернопіль)
1. Марія Прозоровська (Хмельницький)
2. Єлизавета Дробишевська (Дніпро)
3. Лариса Богдан (Ужгород)
3. Катерина Федорцова (Дніпро)
Шпага, хлопці (2011-2012 р.н.)Шпага, дівчата (2011-2012 р.н.)
1. Андрій Ільтьо (Ужгород)
2. Максим Дурда (Ужгород)
3. Михайло Гавадзин (Хмельницький)
3. Єгор Ваулін (Львів)
1. Альбіна Чернецька (Івано-Франківськ)
2. Марія Прозоровська (Хмельницький)
3. Богдана Бокоч (Ужгород)
3. Єлизавета Манштейн (Київ)
Шпага, хлопці (2013-2014 р.н.)Шпага, дівчата (2013-2014 р.н.)
1. Андрій Гмиря (Київ)
2. Олександр Рябов (Хмельницький)
3. Максим Логуш (Івано-Франківськ)
3. Арсен Колос (Львів)
1. Софія Бойко (Хмельницький)
2. Дар’я Моногарова (Львів)
3. Вікторія Патрик (Львів)
3. Меланія Сивак (Львів)
Шпага, хлопці (2015 р.н. і молодше)Шпага, дівчата (2015 р.н. і молодше)
1. Остап Мартинюк (Хмельницький)
2. Дем’ян Колодка (Львів)
3. Мирон Бебело (Київ)
3. Іван Применко (Київ)
1. Ярина Мельник (Київ)
2. Злата Дрозд (Хмельницький)
3. Варвара Бондар (Хмельницький)
3. Анастасія Сологуб (Київ)