Головна / новини / змагання / КЧЄ 2024 Неаполь: українські кадетки – чемпіонки Європи з фехтування на шпагах
КЧЄ 2024 Неаполь: українські кадетки – чемпіонки Європи з фехтування на шпагах

Шпажистки Марія Середа, Емілі Конрад, Аліна Дмитрук і Анна Максименко виграли командний турнір на кадетському чемпіонаті Європи в Неаполі.

Українки стартували в турі прямого вибування як перший номер посіву і в 1/8 перемогли Словаччину з суттєвою перевагою – 45:18. Далі ж українські шпажистки вибили з боротьби Чехію (45:24), Естонію (45:30), а у фіналі були сильнішими за Польщу (45:35).

Таким чином Україна зібрала всі золоті нагороди командних змагань із фехтування на шпагах, адже днем раніше, 24 лютого, «золото» в цій дисципліні вибороли шпажисти Максим Микитенко, Максим Гула, Мирон Дурневич і Марк Стасовський.

Загалом це вже п’ята медаль «синьо-жовтих» на Євро в Неаполі. Окрім двох золотих нагород у команді, раніше «золото» здобула шпажистка Анна Максименко в індивідуальних змаганнях, а українські збірні рапіристок і шаблісток вибороли по «бронзі».

Зазначимо, що 25 лютого за медалі континентальної першості також боролись і українські рапіристи з шаблістами.

Так, збірна України з фехтування на рапірах у складі Андрія Сімонова, Гліба Мухопада, Івана Жигурського й Данила Матяша посіла підсумкове 17-те місце. Українці програли в першій зустрічі майбутнім чемпіонам, ізраїльтянам (45:38), і завершили виступ.

Шаблісти Андрій Фещенко, Даніїл Скороход, Дмитро Загребельний і Даніїл Абросімов, своєю чергою, показали сьомий результат.

В 1/8 фіналу українці перемогли п’ятих номерів посіву, азербайджанців (45:41), а далі програли майбутнім володарям «срібла», збірній Болгарії (22:45), і вступили в боротьбу за 5-8 позиції.

Уже в цій частині турнірної сітки українські фехтувальники зазнали поразки від французів (37:45), але потім виграли в Німеччини (45:29).

Нагадаємо, що 26 лютого в Неаполі розпочнуть виступи юніори та юніорки. Першими нагороди розіграють шпажисти, рапіристки й шаблістки в індивідуальних змаганнях.

Шпага, кадетки (командні)Рапіра, кадети (командні)Шабля, кадети (командні)
1. Україна (Анна Максименко, Емілі Конрад, Аліна Дмитрук, Марія Середа)
2. Польща
3. Естонія
1. Ізраїль
2. Франція
3. Італія
17. Україна (Андрій Сімонов, Гліб Мухопад, Іван Жигурський, Данило Матяш)
1. Італія
2. Болгарія
3. Угорщина
7. Україна (Андрій Фещенко, Даніїл Скороход, Дмитро Загребельний, Даніїл Абросімов)