Головна / новини / змагання / ЛМ 2024 Тернопіль: Тернопільщина вперше прийняла етап Ліги Миронюка з фехтування на шпагах
ЛМ 2024 Тернопіль: Тернопільщина вперше прийняла етап Ліги Миронюка з фехтування на шпагах

Цими вихідними, 17-18 лютого, пройшов перший в історії етап Ліги Миронюка В.В. в Тернополі. Протягом двох днів шпажистки і шпажисти розіграли вісім комплектів нагород у чотирьох вікових категоріях.

Серед спортсменів 2009 року народження й молодше вперше в сезоні на вершину п’єдесталу піднялись киянин Єгор Пауков і харків’янка Вероніка Жучкова. Віцечемпіонами, своєю чергою, стали Аким Бромот із Запоріжжя й львів’янка Тетяна Орєхова. «Бронзу» ж розділили закарпатка Ангеліна Вайда й Марія Прозоровська з Хмельницького, а також Олег Ільчишин зі Львова та Іван Кільяченко з Харкова.

У віковій категорії 2011-2012 років народження «золото» здобули киянин Ілля Борсуков і Богдана Бокоч із Закарпаття. При цьому Борсуков уперше став переможцем, коли Бокоч додала до свого активу вже третю золоту медаль у цьому сезоні.

У своєму фіналі Ілля переміг львів’янина Тимофія Матвєєва (12:6), коли Богдана – Альбіну Чернецьку (12:7) з Долини. 

Треті місця в цій віковій групі посіли хмельничанка Прозоровська, Анна Бабіна з Броварів, Євген Шпак із Долини й харків’янин Іван Кільяченко.

Щодо фехтувальників і фехтувальниць 10 й 11 років, то найсильнішими стали Меланія Сивак зі Львова та киянин Андрій Гмиря. Сивак уперше виборола чемпіонський титул, водночас Гмиря виграв уже третій етап поспіль.

У протистоянні за «золото» київський шпажист переміг Арсена Колоса (10:7) зі Львова, коли Сивак із мінімальною перевагою виграла в іншої львів’янки Дарії Моногарової (10:9).

Бронзовими призерами стали Ілля Затонських із Запоріжжя, Олександр Рябов із Хмельницького та хмельничанки Софія Бойко й Вероніка Крилова.

У змаганнях найменших спортсменів і спортсменок, 2015 року народження й молодше, золоті нагороди вибороли харків’янка Мія Сокол і киянин Іван Применко. У своєму вирішальному поєдинку Сокол перемогла закарпатку Ганну Андрійко (8:2), Применко ж був сильнішим за хмельничанина Остапа Мартинюка (8:4).

У четвірку найкращих також увійшли київська шпажистка Ярина Мельник, Варвара Бондар із Хмельницького, тернополянин Максим Пуківський і Дем’ян Колодка зі Львова.

За підсумками змагань у Тернополі найбільше нагород вирушило до Львова та Хмельницького – по сім. Зокрема, хмельничани вибороли одне «срібло» та шість бронзових медалей, коли на рахунку львів’ян – одне «золото», чотири «срібла» й дві «бронзи».

Найбільше ж золотих нагород здобули кияни – одразу чотири; також дві золоті медалі в активі харків’ян, а ще одне «золото» Закарпаттю принесла Богдана Бокоч.

Мультимедалістами, своєю чергою, у Тернополі стали харківський фехтувальник Іван Кільяченко та Марія Прозоровська з Хмельницького, які виграли по дві бронзові відзнаки.

Національна федерація фехтування України також висловлює щиру подяку нашим партнерам – «Будинку іграшок», «Masque», «Київське сухе варення» та «Green Country» – за підтримку в проведенні змагань і чудові подарунки для учасників.

Шпага, хлопці (2009 р.н. і молодше)Шпага, дівчата (2009 р.н. і молодше)
1. Єгор Пауков (Київ)
2. Аким Бромот (Запоріжжя)
3. Олег Ільчишин (Львів)
3. Іван Кільяченко (Харків)
1. Вероніка Жучкова (Харків)
2. Тетяна Орєхова (Львів)
3. Ангеліна Вайда (Закарпаття)
3. Марія Прозоровська (Хмельницький)
Шпага, хлопці (2011-2012 р.н.)Шпага, дівчата (2011-2012 р.н.)
1. Ілля Борсуков (Київ)
2. Тимофій Матвєєв (Львів)
3. Іван Кільяченко (Харків)
3. Євген Шпак (Долина)
1. Богдана Бокоч (Закарпаття)
2. Альбіна Чернецька (Долина)
3. Анна Бабіна (Бровари)
3. Марія Прозоровська (Хмельницький)
Шпага, хлопці (2013-2014 р.н.)Шпага, дівчата (2013-2014 р.н.)
1. Андрій Гмиря (Київ)
2. Арсен Колос (Львів)
3. Ілля Затонських (Запоріжжя)
3. Олександр Рябов (Хмельницький)
1. Меланія Сивак (Львів)
2. Дарія Моногарова (Львів)
3. Софія Бойко (Хмельницький)
3. Вероніка Крилова (Хмельницький)
Шпага, хлопці (2015 р.н. і молодше)Шпага, дівчата (2015 р.н. і молодше)
1. Іван Применко (Київ)
2. Остап Мартинюк (Хмельницький)
3. Дем’ян Колодка (Львів)
3. Максим Пуківський (Тернопіль)
1. Мія Сокол (Харків)
2. Ганна Андрійко (Закарпаття)
3. Варвара Бондар (Хмельницький)
3. Ярина Мельник (Київ)