Головна / новини / змагання / ЮКС 2024 Сабадель: рапірист Ярослав Муругін уперше ввійшов до топ-8, збірна України завершила виступ на шостому місці
ЮКС 2024 Сабадель: рапірист Ярослав Муругін уперше ввійшов до топ-8, збірна України завершила виступ на шостому місці

Протягом 17-18 лютого іспанський Сабадель приймав юніорський Кубок світу з фехтування на рапірах. У змаганнях узяли участь і п’ятеро українців.

Найдалі зумів пробитись 19-річний Ярослав Муругін, який уперше в кар’єрі дістався чвертьфіналу. Зокрема, у груповому раунді Муругін виграв усі бої й відтак отримав четвертий номер посіву в турі прямого вибування. 

Уже в 1/32 фіналу українець був сильнішим за поляка Грац’яна Ващінскі (15:9), після чого записав до свого активу перемоги над британцем Каллумом Пенманом (15:11) і французом Луі Праделем (15:10).

До четвірки найсильнішим Ярослава не пустив майбутній чемпіон – американець Самарт Камбла. Він здобув перемогу з рахунком 15:8. Таким чином Муругін зупинився на п’ятому місці зі 153 учасників і встановив особистий рекорд на такому рівні.

У командних змаганнях українці так само зуміли пробитись у вісімку найсильніших. Муругін, Андрій Черкашин, Давид Кніжник і Алекс Іваненко розпочали виступ із перемоги над Іспанією (45:26) в 1/8 фіналу. 

У наступній же зустрічі «синьо-жовті» поступились майбутнім володарям «золота», французам (25:45), і далі боролись уже за 5-8 позиції. Так, спочатку українці виграли в Канади (45:43), а в протистоянні за п’яту позицію програли США (45:18) і стали шостими.

Рапіра, юніори (особисті)Рапіра, юніори (командні)
1. Самарт Камбла (США)
2. Адріан Емлі-Кокойнак (Франція)
3. Джеймі Кук (Велика Британія)
3. Ендрю Чен (США)
5. Ярослав Муругін (Україна)
30. Андрій Черкашин (Україна)
41. Давид Кніжник (Україна)
111. Марк Бєлий-Шемардін (Україна)
116. Алекс Іваненко (Україна)
1. Франція
2. Китай
3. Велика Британія
6. Україна (Ярослав Муругін, Андрій Черкашин, Давид Кніжник, Алекс Іваненко)