Головна / новини / змагання / ЮКС 2024 Вршац: українські шпажисти стали срібними призерами юніорського Кубка світу в Сербії
ЮКС 2024 Вршац: українські шпажисти стали срібними призерами юніорського Кубка світу в Сербії

Юніорська збірна України з фехтування на шпагах у складі Мар’яна-Антона Горецького, Романа Самойлова, Олександра Селіверстова й Михайла Сидорова посіла друге місце на Кубку світу в сербському Вршаці.

Українці як шостий номер посіву стартували в 1/8 фіналу з перемоги над Румунією (45:28), після чого вибили з боротьби за нагороди Швейцарію (45:36) і Казахстан (45:30).

У фіналі ж «синьо-жовті» зустрілись із лідерами посіву – американцями. До слова, за цю команду виступали чемпіон і призер індивідуального турніру у Вршаці – Семюел Імрек і Генрі Лоусон.

На початку протистояння українці лідирували 15:9, однак Скайлер Ліверант зумів скоротити розрив до мінімального, перемігши Горецького з рахунком 10:5. А після цього  Лоусон уперше вивів збірну США вперед, вигравши у Селіверстова (6:3). 

Той же Селіверстов повернув Україні лідерство під завісу поєдинку. Олександр був сильнішим за Ліверанта (8:5) й закінчив свій останній бій за рахунку 35:34 на користь української команди. Однак розвинути цей успіх «синьо-жовтим» не вдалось – завадили Імрек і Лоусон. 

Тож підсумковий рахунок зустрічі – 45:41 на користь США, і «срібло» для України. 

Нагадаємо, що днем раніше, 17 лютого, українські шпажисти також узяли участь в особистих змаганнях на цьому Кубку світу.

Зокрема, Самойлов повторив найкращий результат у кар’єрі на такому рівні, удруге потрапивши до топ-16. 19-річний фехтувальник дістався 1/8-ої, де поступився майбутньому володарю «бронзи» та другому номеру посіву, французу Клеману Бульє (12:15).

Горецький, своєю чергою, зупинився на 31 місці, а Сидоров – на 46. Усі інші представники України опинились поза топ-64.

Шпага, юніори (особисті)Шпага, юніори (командні)
1. Семюел Імрек (США)
2. Су Ці Вей (Китай)
3. Клеман Бульє (Франція)
3. Генрі Лоусон (США)
13. Роман Самойлов (Україна)
31. Мар’ян-Антон Горецький (Україна)
46. Михайло Сидоров (Україна)
65. Олександр Селіверстов (Україна)
67. Дмитро Плаксін (Україна)
86. Данило Войнов (Україна)
94. Кирил Лепканич (Україна)
1. США
2. Україна (Мар’ян-Антон Горецький, Роман Самойлов, Олександр Селіверстов, Михайло Сидоров)
3. Франція