Головна / новини / змагання / ЛМ 2024 Київ: столиця прийняла перший етап Ліги Миронюка у 2024 році
ЛМ 2024 Київ: столиця прийняла перший етап Ліги Миронюка у 2024 році

У Києві пройшов етап  Ліги Миронюка В.В. з фехтування на шаблях, який став уже четвертим у сезоні 2023/24 років і першим – саме у 2024-му. За нагороди найвищого ґатунку 16-17 лютого боролись шаблістки й шаблісти в трьох вікових категоріях – 2009, 2011 і 2013 року народження й молодше.

У найстаршій віковій категорії – U15 – золоті нагороди вибороли представники Києва, а саме Юрій Кулеша та Марія Грабова. Юрій, як і Марія, не програли жодного етапу в нинішньому сезоні – на їхньому рахунку чотири «золота» з чотирьох можливих.

У своєму фіналі Кулеша виграв у Олександра Ляха (15:13) з Миколаєва, коли Грабова перемогла іншу киянку Сабріну Алєксєєву (15:5).

Бронзові нагороди, своєю чергою, розділили Анна Лосєва з Олександрії та Каріна Лузакова з Нетішина, а також Дмитро Капітанов із Вишневого та одесит Нікіта Обухов.

Серед учасників 2011 року народження й молодше на найвищу сходинку п’єдесталу піднялись Алєксєєва й черкасець Ігор Бублієнко. Якщо для Сабріни ця звитяга у віковій категорії U13 стала вже четвертою поспіль в сезоні 2023/24, то Ігор уперше виборов «золото» – до цього він тричі ставав бронзовим призером.

У вирішальному поєдинку Бублієнко був сильнішим за ще одного черкаського шабліста Едуарда Недопаса (12:6), Алєксєєва ж виграла у фехтувальниці з Олександрії, Анни Лосєвої (12:3).

«Бронзу» здобули ще одна представниця Олександрії, Марія Цвєткова, Марія Кулик із Вишневого, миколаївець Роман Ніколаєнко й Мирон Божко з Черкас.

У наймолодшій віковій категорії – U11 – перемогу святкували Цвєткова та Божко, які таким чином розміняли «бронзу» старшої групи на «золото» в протистоянні з ровесниками. При цьому Мирон уперше здобув нагороду найвищого ґатунку, коли Марія записала до свого активу вже друге «золото».

У боротьбі за золоту медаль Божко переміг Павла Сухрякова (10:3) з Вишневого, а Цвєткова – Софію Яковчук (10:4) з Нетішина. 

«Бронзу» серед наймолодших учасників етапу здобули кияни Максим Музика та Єва Марковська, черкасець Віталій Недопас і Поліна Дерев’янко з Олександрії.

Підсумуємо, що загалом найбільше золотих медалей на цьому етапі вибороли київські шаблісти – три. Також у їхньому активі одне «срібло» та дві «бронзи».

На одне «золото» менше в черкасців, які завершили виступ ще з однією срібною та двома бронзовими медалями. 

Ще одне «золото» на рахунку Олександрії. Також олександрійські шаблісти здобули одне «срібло» та три «бронзи». 

До слова, на етапі в Києві було одразу четверо мультимедалістів: Сабріна Алєкєєва («срібло» та «золото»), Марія Цвєткова («золото» та «бронза»), Мирон Божко («золото» та «бронза») та Анна Лосєва («срібло» та «бронза»).

Національна федерація фехтування України також висловлює щиру подяку нашим партнерам – «Будинку іграшок», «Masque», «Київське сухе варення» та «Green Country» – за підтримку в проведенні змагань і чудові подарунки для учасників.

Шабля, хлопці (2009 р.н. і молодше)Шабля, дівчата (2009 р.н. і молодше)
1. Юрій Кулеша (Київ)
2. Олександр Лях (Миколаїв)
3. Дмитро Капітанов (Вишневе)
3. Нікіта Обухов (Одеса)
1. Марія Грабова (Київ)
2. Сабріна Алєксєєва (Київ)
3. Анна Лосєва (Олександрія)
3. Каріна Лузакова (Нетішин)
Шабля, хлопці (2011 р.н. і молодше)Шабля, дівчата (2011 р.н. і молодше)
1. Ігор Бублієнко (Черкаси)
2. Едуард Недопас (Черкаси)
3. Мирон Божко (Черкаси)
3. Роман Ніколаєнко (Миколаїв)
1. Сабріна Алєксєєва (Київ)
2. Анна Лосєва (Олександрія)
3. Марія Кулик (Вишневе)
3. Марія Цвєткова (Олександрія)
Шабля, хлопці (2013 р.н. і молодше)Шабля, дівчата (2013 р.н. і молодше)
1. Мирон Божко (Черкаси)
2. Павло Сухряков (Вишневе)
3. Максим Музика (Київ)
3. Віталій Недопас (Черкаси)
1. Марія Цвєткова (Олександрія)
2. Софія Яковчук (Нетішин)
3. Поліна Дерев’янко (Олександрія)
3. Єва Марковська (Київ)