Головна / новини / змагання / КС 2024 Ліма: Ольга Харлан виграла 14 «золото» в кар’єрі на рівні Кубка світу
КС 2024 Ліма: Ольга Харлан виграла 14 «золото» в кар’єрі на рівні Кубка світу

Українська шаблістка Ольга Харлан стала переможницею Кубка світу, що триває в перуанській Лімі. Українка стала найкращою серед 148 учасниць із 34 країн.

Харлан як п’ятий номер посіву стартувала одразу в 1/32 фіналу, пропускаючи перший кваліфікаційний день змагань. 

Уже в 1/32-й вона перемогла угорку Ренату Катону (15:6), а далі пройшла італійку Клаудію Ротілі (15:8), француженку Сару Нутшу (15:12) та ще одну представницю Угорщини Лізу Пустаі (15:11). До слова, саме звитяга над Пустаі гарантувала українці потрапляння на п’єдестал Кубка.

У півфіналі, своєю чергою, Ольга втримала перемогу над американкою Елізабет Тартаковськи (15:12), а у протистоянні за «золото» з суттєвою перевагою виграла в угорки Шугар Катінки Баттаі. Їхній бій завершився з розривом у дев’ять ударів, 15:6.

Для Харлан ця золота нагорода стала другою в сезоні 2023/24 років на міжнародному рівні. До цього вона також виграла «сателіт» у турецькому Стамбулі в жовті, після чого виборола «срібло» Кубка світу в Алжирі в листопаді та «срібло» Гран-прі Орлеана в грудні.

Українська шаблістка вже 14-й раз у кар’єрі підійнялась на вершину п’єдесталу на рівні Кубка світу. Востаннє це ставалось ще у грудні 2019 року, коли вона виграла в Солт-Лейк-Сіті, США. Загалом у її активі 31 медаль Кубків світу – 14 золотих, вісім срібних і дев’ять бронзових.

Зазначимо, що вже 11 лютого Харлан разом із Аліною Комащук, Юлією Бакастовою та Оленою Кравацькою візьме участь у командному турнірі в межах Кубка світу в Лімі.

Шабля, жінки (особисті)
1. Ольга Харлан (Україна)
2. Шугар Катінка Баттаі (Угорщина)
3. Зайнад Даїбекова (Узбекистан)
3. Елізабет Тартаковськи (США)
22. Юлія Бакастова (Україна)
28. Аліна Комащук (Україна)
46. Олена Кравацька (Україна)
113. Єлизавета Мельничук (Україна)