Головна / новини / змагання / ЕКУ 2024 Київ: Ігор Рейзлін виграв перший всеукраїнський турнір у сезоні 2023/24 років
ЕКУ 2024 Київ: Ігор Рейзлін виграв перший всеукраїнський турнір у сезоні 2023/24 років

7-8 лютого в Києві пройшов етап Кубка України з фехтування на шпагах, присвячений заслуженому тренеру України Ігорю Величку. У змаганнях узяли участь 75 спортсменів із восьми областей України.

У перший день учасники провели груповий раунд турніру: шпажистів тричі ділили по групах, а за підсумками кожного кола формували рейтинг. Відтак до другого змагального дня відбирались 32 найкращі фехтувальники, які продовжували виступ у турі прямого вибування.

Призер Олімпіади 2020, киянин Ігор Рейзлін, два дні поспіль показував найліпші результати й відтак виграв перші всеукраїнські змагання в сезоні 2023/24 років.

На груповій стадії Рейзлін переміг у 17 боях із 18 можливих і таким чином отримав перший номер посіву в підсумковому рейтингу. 

У трійку найкращих 7 лютого також потрапили харків’янин Андрій Опанасенко й киянин Максим Микитенко, який проводить свій завершальний сезон у кадетській віковій категорії. Опанасенко, як і Рейзлін виграв 17 поєдинків, але в нього було гірше співвідношення нанесених і зазнаних уколів. Микитенко ж записав до свого активу 15 звитяг. 

У другий день до півфіналу з цієї трійки дійшли двоє – Опанасенко вибув за один поєдинок до медальних протистоянь, поступившись Нікіті Кошману (8:9). Відтак четвірку найсильніших 8-го лютого сформували кияни Рейзлін, Микитенко, Кошман і Володимир Станкевич.

Уже на цьому етапі Рейзлін переміг Кошмана (15:9), а Станкевич був сильнішим за Микитенка (15:6).

У вирішальному ж поєдинку олімпійський призер переміг медаліста торішніх Європейських ігор із перевагою в один укол – 15:14.

Таким чином «золото» виборов Рейзлін, «срібло» – Станкевич, а Микитенко й Кошман розділили «бронзу». 

Шпага, чоловіки (особисті)
1. Ігор Рейзлін (Київ)
2. Володимир Станкевич (Київ)
3. Максим Микитенко (Київ)
3. Нікіта Кошман (Київ)