Головна / новини / змагання / ВЗН 2024 Київ: Аліна Полозюк і Максим Гаравський – переможці етапу Кубка України в столиці
ВЗН 2024 Київ: Аліна Полозюк і Максим Гаравський – переможці етапу Кубка України в столиці

Рапіристи Аліна Полозюк із Миколаєва та Максим Гаравський зі Львова виграли Всеукраїнські змагання найсильніших, які 29-30 січня пройшли в Києві.

Призерів і переможців визначали за підсумками двох змагальних днів. У перший день учасники й учасниці боролись у групах, а також у турі прямого вибування, а на другий – лише в «олімпійці».

Полозюк і в перший, і в другий змагальний день зуміла дістатись фіналу. І якщо спершу вона поступилась на цій стадії киянці Катерині Буденко (14:15), то вже наступного разу реабілітувалась, вигравши в іншої представниці столиці – Анни Тараненко (15:6).

До слова, Тараненко та Буденко також вибороли нагороди національних змагань. Катерина завершила виступ зі «сріблом», маючи в активі перше та третє місця. А Тараненко здобула «бронзу»: у перший день вона показала п’ятий результат, але потім дійшла до фіналу.

У чоловічому ж турнірі медалі між собою розділили Гаравський, а також кияни Дмитро Чучукало й Андрій Погребняк.

Гаравський, який узагалі вперше виборов «золото» на дорослих всеукраїнських змаганнях в індивідуальній першості, спочатку став третім, а на другий день дістався фіналу, де переміг Чучукало (15:13).

Дмитро, своєю чергою, у перший день змагань розділив із Максимом третє місце, після чого поліпшив своє турнірне положення на одну сходинку і зайняв третю позицію в підсумковому заліку.

Погребняк же 29 січня став першим, здолавши у фіналі львів’янина Даниїла Гойду (15:13), а на наступний день зупинився на третьому місці. До вирішальної стадії змагань його не пустив Гаравський, який виграв у нього з перевагою в один укол – 15:14. Так, Погребняк виборов «срібло».

Рапіра, жінки (особисті)Рапіра, чоловіки (особисті)
1. Аліна Полозюк (Миколаїв)
2. Катерина Буденко (Київ)
3. Анна Тараненко (Київ)
1. Максим Гаравський (Львів)
2. Андрій Погребняк (Київ)
3. Дмитро Чучукало (Київ)