Головна / новини / змагання / ЮКС 2024 Бостон: шабліст Дарій Лукашенко потрапив у десятку найсильніших юніорського Кубка світу
ЮКС 2024 Бостон: шабліст Дарій Лукашенко потрапив у десятку найсильніших юніорського Кубка світу

Українські шаблісти Дарій Лукашенко та Андрій Сластін виступили на юніорському Кубку світу, що пройшов у американському Бостоні й зібрав 82 учасників із 24-х країн.

Лукашенко стартував у групі з п’яти перемог з шести можливих, коли Сластін зазнав однієї поразки більше. Таким чином Андрій отримав 27-й номер посіву, а Дарій – 14-й у турі прямого вибування. 

Уже в 1/32 фіналу Сластін виграв у бразильця Матеуса Бекера (15:13), а в наступному поєдинку поступився Марко Стільяно (13:15) з Італії, який у підсумку став третім. До слова, 18-річний українець уперше в кар’єрі потрапив у топ-32 на такому рівні й встановив особистий рекорд – 22-ге місце.

Лукашенко, своєю чергою, в 1/32-й вибив із боротьби Георгія Урушадзе (15:8) з Грузії, далі пройшов Нейла Лілова (15:12) з США, а в поєдинку за потрапляння до вісімки найліпших програв іншому американцю Сіласу Чхве (7:15) й став десятим у підсумковому заліку.

Нагадаємо, що 18-річний Дарій виступав у Бостоні як другий номер світового юніорського рейтингу. На турнірі в США він уже вчетверте в сезоні потрапив у топ-10. Ба більше, у його активі також є «золото» Кубка світу в Анталії та «бронза» аналогічного турніру в Мадриді. 

Шабля, юніори (особисті)
1. Коді Волтер Цзи (США)
2. Вілльям Моррілл (США)
3. Ґрант Додрілл (США)
3. Марко Стільяно (Італія)
10. Дарій Лукашенко (Україна)
22. Андрій Сластін (Україна)