Головна / новини / змагання / ВЗ 2024 Київ: Анна Суворова виграла четверті змагання поспіль, Фещенко здобув першу перемогу в сезоні
ВЗ 2024 Київ: Анна Суворова виграла четверті змагання поспіль, Фещенко здобув першу перемогу в сезоні

У Києві визначились переможці та призери Всеукраїнських змагань із фехтування на шаблях серед кадетів. Загалом турнір зібрав 29 спортсменок і 27 спортсменів із семи областей України.

У першості кадеток на найвищу сходинку п’єдесталу знову піднялась одеситка Анна Суворова, яка цього сезону ще не програвала на жодних всеукраїнських кадетських змаганнях. У її активі чотири «золота» з чотирьох можливих.

Одеська шаблістка кваліфікувалась до туру прямого вибування як перший номер посіву й на шляху до фіналу перемогла іншу одеситку Віру Горіну (15:4), киянку Марію Грабову (15:4) та Владимиру Бабенко (15:8) з Миколаєва.

У фіналі ж на Суворову чекала Майя Величко з Нетішина, яка у півфіналі була сильнішою за киянку Валерію Щепкіну (15:13). У боротьбі за медаль найвищого ґатунку перемогу здобула Анна, яка виграла в представниці Хмельниччини з перевагою в шість ударів – 15:9.

У кадетів, своєю чергою, перше місце посів Андрій Фещенко з Вишневого, який, на відміну від Суворової, у сезоні 2023/24 років виборов дебютне «золото» в індивідуальній першості. 

В «олімпійці» він стартував як четвертий номер посіву й в 1/8 фіналу переміг Назара Гордіюка (15:2) з Рівного, після чого додав до свого активу звитяги над Олександром Ляхом (15:5) із Миколаєва та ще одним представником Київщини Олексієм Атаяном (15:7).

Тим часом хмельничанин Дмитро Загребельний у своєму півфіналі вибив із боротьби Данііла Абросімова (15:5) з Черкас і вийшов на Фещенко у фіналі. У вирішальному ж протистоянні сильнішим був шабліст із Київської області, який переміг опонента з рахунком 15:13.

Зазначимо, що змагання пропускали лідери всеукраїнського кадетського рейтингу – миколаївці Вікторія Коротченко та Даниїл Скороход, які продовжували підготовку до юніорського чемпіонату України, що відбувся днем пізніше, 20 січня.

Шабля, кадетки (особисті)Шабля, кадети (особисті)
1. Анна Суворова (Одеса)
2. Майя Величко (Нетішин)
3. Валерія Щепкіна (Київ)
3. Владимира Бабенко (Київ)
1. Андрій Фещенко (Вишневе)
2. Дмитро Загребельний (Нетішин)
3. Олексій Атаян (Вишневе)
3. Данііл Абросімов (Черкаси)