Головна / новини / змагання / ВЗ 2023 Вишневе: Анна Суворова продовжила переможну серію, Матвій Барабаш уперше виборов «золото»
ВЗ 2023 Вишневе: Анна Суворова продовжила переможну серію, Матвій Барабаш уперше виборов «золото»

Вишневе прийняло Всеукраїнські змагання з фехтування на шаблях серед кадетів. За нагороди турніру боролись 27 шаблісток і 20 шаблістів із Київської, Одеської, Черкаської, Хмельницької та Миколаївської областей.

У першості кадеток перемогу здобула одеситка Анна Суворова. Одеська шаблістка не знає поразок уже на третьому кадетському турнірі поспіль. До цього вона так само виграла чемпіонат України в листопаді та Всеукраїнський турнір пам’яті Заслуженого тренера України Михайла Когута у вересні.

У Вишневому ж Суворова перемогла в усіх боях у групі й кваліфікувалась до туру прямого вибування з другої позиції. Уже в «олімпійці» представниця Одеси виграла в киянки Ірини Страфун (15:9), після чого у чвертьфіналі з розривом в один удар здобула звитягу над миколаївкою Володимирою Бабенко (15:14), а в поєдинку за вихід у фінал була сильнішою за київську шаблістку Валерію Щепкіну (15:10).

У протистоянні за «золото» Анна зустрілась із першим номером посіву – Майєю Величко з Нетішина. Та, своєю чергою, на шляху до вирішального поєдинку пройшла Анастасію Цап (15:8) із Миколаєва, Вероніку Іванову (15:13) з Києва й Дар’ю Науменко (15:14) з Черкас.

У фіналі ж перемогу здобула Суворова. Вона виграла у Величко з перевагою в три пункти – 15:12. Шаблістка з Нетішина ж виборола перше в цьому сезоні «срібло».

У кадетів, своєю чергою, за відсутності лідера збірної Данііла Скорохода з Миколаєва на найвищу сходинку п’єдесталу піднявся номінальний господар змагань – Матвій Барабаш. Ба більше, для нього це індивідуальне «золото» стало першим у кар’єрі на такому рівні.

Матвій стартував із максимальної кількості перемог у груповому раунді й вийшов до «олімпійки» як другий номер посіву. На шляху до фіналу Барабаш протистояв виключно вихованцям черкаської КДЮСШ №2. Спочатку він виграв у Станіслава Живого (15:10), а далі вирвав звитягу над Даніілом Лавренюком (15:14) й вибив із боротьби Іллю Сидоренка (15:12).

У фіналі ж на Барабаша чекав Дмитро Загребельний із Нетішина, який етапом раніше зупинив перший номер посіву Данііла Абросімова (15:14) з Черкас. Розвинути цей успіх у вирішальному поєдинку Загребельному не вдалось – фехтувальник із Вишневого виграв із перевагою в п’ять ударів (15:10).

Шабля, кадети (особисті)Шабля, кадетки (особисті)
1. Матвій Барабаш (Вишневе)
2. Дмитро Загребельниий (Нетішин)
3. Данііл Абросімов (Черкаси)
3. Ілля Сидоренко (Черкаси)
1. Анна Суворова (Одеса)
2. Майя Величко (Нетішин)
3. Дар’я Науменко (Черкаси)
3. Валерія Щепкіна (Київ)