Головна / новини / змагання / ВТ 2023 Львів: Дмитро Чучукало виграв перший турнір після повернення, Дарія Миронюк дебютувала на вершині п’єдесталу
ВТ 2023 Львів: Дмитро Чучукало виграв перший турнір після повернення, Дарія Миронюк дебютувала на вершині п’єдесталу

У Львові, 20 грудня, стартував Всеукраїнський турнір пам’яті Вадима Андрієвського. У перший змагальний день на доріжки вийшли рапіристи й рапіристки з Києва, Миколаєва, Ужгорода й безпосередньо Львова.

У жіночих змаганнях, у яких узяли участь 22 спортсменки, перемогу здобула вихованка ДЮСШ «Армієць» Дарія Миронюк. При цьому для київської фехтувальниці цей всеукраїнський турнір став першим у сезоні.

Так, Миронюк розпочала виступ у групі з чотирьох перемог із п’яти можливих і отримала четвертий номер посіву в турі прямого вибування. Уже в 1/8-й киянка виграла в іншої вихованки «Армійця» Єлизавети Чижикової (15:3), далі пройшла «динамівку» Надію Моргун (15:9), а в бою за вихід у фінал знову зустрілась із «армійкою» – цього разу Анною Тараненко. Поєдинок закінчився на користь Миронюк із рахунком 15:9.

У фіналі ж Дарія протистояла вихованці «Динамівця» Катерині Буденко з Києва. Вона, своєю чергою, підходила до вирішального бою без жодної поразки, а у півфіналі перемогла лідерку всеукраїнського кадетського рейтингу, киянку Аглаю Борисову (15:9). Продовжити свою безпрограшну серію Катерині не вдалось – у фіналі сильнішою була Миронюк, яка виграла з рахунком 15:11 і таким чином здобула свій перший особистий титул на всеукраїнських дорослих змаганнях.  

У чоловіків же на найвищу сходинку п’єдесталу піднявся представник Київської міської школи вищої спортивної майстерності Дмитро Чучукало. Він став найкращим серед 46-ти учасників. Ба більше, для нього це перше «золото» після повернення – киянин близько двох років не виступав і відновив спортивну кар’єру тільки в цьому сезоні.

У групі київський фехтувальник переміг у чотирьох боях із п’яти, поступившись лише миколаївцю Богдану Болдарєву (4:5), і вийшов до «олімпійки» як десятий номер посіву. Далі ж, на стадії 1/16-ої, Дмитро виграв у місцевого рапіриста Богдана Лісового (15:13), після чого був сильнішим за киян Андрія Сімонова (15:11) й Андрія Щербу (15:13), а в півфіналі вибив із боротьби Микиту Асташова (15:5) з Миколаєва. 

У бою за «золото» Чучукало, своєю чергою, зустрівся з львів’янином Даниїлом Гойдою, який є вихованцем місцевої ДЮСШ імені Олексія Дем’янюка. Гойда як перший номер посіву на шляху до фіналу не зазнав жодної поразки, а в півфіналі виграв у одного з лідерів національної збірної України – Ростислава Герцика (15:12) зі Львова. Водночас записати до свого активу перемогу ще й над киянином Гойда не зміг – Чучукало переміг із розривом у два уколи (15:13) й здобув свій перший титул з 2020-го року.

Рапіра, чоловіки (особисті)Рапіра, жінки (особисті)
1. Дмитро Чучукало (Київ)
2. Даниїл Гойда (Львів)
3. Микита Асташов (Миколаїв)
3. Ростислав Герцик (Львів)
1. Дарія Миронюк (Київ)
2. Катерина Буденко (Київ)
3. Аглая Борисова (Київ)
3. Анна Тараненко (Київ)