Головна / новини / змагання / ЛМ 2023 Київ: шаблісти та шаблістки закрили програму «Різдвяного Кубка» в столиці
ЛМ 2023 Київ: шаблісти та шаблістки закрили програму «Різдвяного Кубка» в столиці

У Києві добіг кінця шестиденний фехтувальний марафон Ліги Миронюка, який закривали шаблісти та шаблістки. Так, у заключних змаганнях узяли участь представники семи областей України та вже традиційно розіграли медалі в трьох вікових категоріях.

Серед спортсменів 2009 року народження та молодше перемогу здобули лідери нинішнього сезону – кияни Юрій Кулеша та Марія Грабова, для яких це «золото» стало вже третім поспіль. У фіналі Кулеші та Грабовій протистояли киянка Сабріна Алєксєєва та миколаївець Олександр Лях, які вже вдруге підряд дістаються фіналу на такому рівні. 

Третє місце, своєю чергою, посіли Єгор Камбулов і Ганна Рябова з Києва, а також Анна Лосєва з Олександрії та Роман Ніколаєнко з Миколаєва.

Щодо вікової групи U13, то тут золоті нагороди вибороли Алєксєєва та Давид Барабаш із Вишневого. Водночас, якщо для Сабріни це «золото» стало вже третім поспіль, то Давид тільки вперше цього сезону піднявся на п’єдестал. Ба більше, у фіналі Барабаш із мінімальною перевагою виграв у Станіслава Живого (12:11) з Черкас. Алєксєєва, своєю чергою, перемогла Соню Чужмарову з Нетішина з більшим розривом – 12:7. 

Бронзовими ж призерами у цій віковій категорії стали киянка Єва Марковська, Анна Лосєва з Олександрії, Ігор Бублієнко з Черкас і Максим Бочковський із Вишневого.

Серед наймолодших шаблісток і шаблістів найкращими стали черкасець Віталій Недопас та Марія Цвєткова з Олександрії. Для Віталія це вже третя звитяга поспіль, коли Марія після двох срібних нагород-таки виграла дебютне «золото». «Срібло» столичного етапу здобули ще одна представниця Олександрії Поліна Дерев’янко, а також киянин Максим Музика. А от «бронзу» розділили кияни Єва Марковська й Марк Шуліка, а також черкасець Мирон Божко та Катерина Тишкун із Нетішина.

Так, найбільше золотих нагород за підсумками цього київського етапу було в активі номінальних господарів. Кияни виграли три «золота» й загалом вибороли десять нагород. У найближчих переслідувачів – черкасців і олександрійців – по чотири медалі.

Водночас одразу три шаблістки закінчили 2023-й змагальний рік із двома нагородами в межах одного етапу Ліги Миронюка. Це вдалось Сабріні Алєксєєвій («золото» та «срібло»), Анні Лосєвій («бронза» й «бронза») та Єві Марковській («бронза» й «бронза»). 

Федерація фехтування України також щиро дякує спонсорам змагань – мережі магазинів іграшок «Будинок іграшок», школі вивчення англійської мови «Green Country» та магазину фехтувального екіпірування та аксесуарів «Masque» – за допомогу в їхньому проведенні. 

Шабля, хлопці (2013 р.н. і молодше)Шабля, дівчата (2013 р.н. і молодше)
1. Віталій Недопас (Черкаси)
2. Максим Музика (Київ)
3. Мирон Божко (Черкаси)
3. Марк Шуліка (Київ)
1. Марія Цвєткова (Олександрія)
2. Поліна Дерев’янко (Олександрія)
3. Єва Марковська (Київ)
3. Катерина Тишкун (Нетішин)
Шабля, хлопці (2011 р.н. і молодше)Шабля, дівчата (2011 р.н. і молодше)
1. Давид Барабаш (Вишневе)
2. Станіслав Живий (Черкаси)
3. Максим Бочковський (Вишневе)
3. Ігор Бублієнко (Черкаси)
1. Сабріна Алєксєєва (Київ)
2. Соня Чужмарова (Нетішин)
3. Анна Лосєва (Олександрія)
3. Єва Марковська (Київ)
Шабля, хлопці (2009 р.н. і молодше)Шабля, дівчата (2009 р.н. і молодше)
1. Юрій Кулеша (Київ)
2. Олександр Лях (Миколаїв)
3. Єгор Камбулов (Київ)
3. Роман Ніколаєнко (Миколаїв)
1. Марія Грабова (Київ)
2. Сабріна Алєксєєва (Київ)
3. Анна Лосєва (Олександрія)
3. Ганна Рябова (Київ)