Головна / новини / змагання / ЛМ 2023 Київ: найменші рапіристи України провели завершальний старт року
ЛМ 2023 Київ: найменші рапіристи України провели завершальний старт року

Рапіристи й рапіристки з шести областей України виступили на «Різдвяному Кубку» в Києві, що пройшов 9-10 грудня в межах Ліги Миронюка В.В. Саме етап у столиці став завершальним у 2023 році.

У наймолодшій віковій категорії – 2013 рік народження й молодше – усі медалі між собою розділили львівські та київські фехтувальники.

Зокрема, перші місця посіли львів’яни Гліб Бутенко та киянка Софія Колобова. І Софія, і Гліб є переможцями попереднього етапу, що пройшов у жовтні у Львові. Віцечемпіонами «Кубка», своєю чергою, стали Павло Матяш зі Львова й Маріанна Пронюткіна з Києва, а бронзові нагороди залишились у Києві завдяки зусиллям Георгія Іконнікова, Святослава Войтенка, Олександри Карпенко й Мілани Краснопольської.

У віковій групі U13 золоті нагороди здобули миколаївські рапіристи – Марія Травянська й Олег Горбулінський. Травянська у фіналі перемогла киянку Варвару Волкову, коли Горбулінський виграв у іншого представника Миколаєва Єгора Пітерова. Як і в наймолодшій категорії, усі треті позиції обійняли місцеві фехтувальники: Тимур Волошин, Павло Говоровський, Валерія Іваницька й Кіра Чепіжна.

Серед найстарших учасників – 2009 року народження й молодше – найліпші результати показали миколаївець Богдан Завальний і киянка Варвара Волкова. Богдан у фіналі переміг ще одного миколаївця Владислав Черина (15:7), а Варвара виграла в іншої киянки Марії Кадун з перевагою у два уколи (14:12). На третьому місці виступ завершили миколаївські рапіристи Гліб Семенов, Вілора та Валерія Шевченко, а також київський фехтувальник Захар Краснопольський.

До слова, Варвара Волкова стала єдиною мультимедалісткою столичного етапу. Вона підіймалась на п’єдестал два дні поспіль у змаганнях U13 і U15.

Загалом найбільше нагород здобули представники Києва – у їхньому активі 14 медалей, із яких дві золоті, три срібні та дев’ять бронзових. При цьому миколаївці виграли найбільше золотих нагород – одразу три. Окрім трьох золотих відзнак, у їхньому доробку ще є два «срібла» та три «бронзи».

Федерація фехтування України також щиро дякує спонсорам змагань – мережі магазинів іграшок «Будинок іграшок», школі вивчення англійської мови «Green Country» та магазину фехтувального екіпірування та аксесуарів «Masque» – за допомогу в їхньому проведенні. 

Рапіра, хлопці (2013 р.н. і молодше)Рапіра, дівчата (2013 р.н. і молодше)
1. Гліб Бутенко (Львів)
2. Павло Матяш (Львів)
3. Георгій Іконніков (Київ)
3. Святослав Войтенко (Київ) 
1. Софія Колобова (Київ)
2. Маріанна Пронюткіна (Київ)
3. Олександра Карпенко (Київ)
3. Мілана Краснопольська (Київ)
Рапіра, хлопці (2011 р.н. і молодше)Рапіра, дівчата (2011 р.н. і молодше)
1. Олег Горбулінський (Миколаїв)
2. Єгор Пітеров (Миколаїв)
3. Тимур Волошин (Київ)
3. Павло Говоровський (Київ)
1. Марія Травянська (Миколаїв)
2. Варвара Волкова (Київ)
3. Валерія Іваницька (Київ)
3. Кіра Чепіжна (Київ)
Рапіра, хлопці (2009 р.н. і молодше)Рапіра, дівчата (2009 р.н. і молодше)
1. Богдан Завальний (Миколаїв)
2. Владислав Черин (Миколаїв)
3. Захар Краснопольський (Київ)
3. Гліб Семенов (Миколаїв)
1. Варвара Волкова (Київ)
2. Марія Кадун (Київ)
3. Вілора Шевченко (Миколаїв)
3. Валерія Шевченко (Миколаїв)