Головна / новини / змагання / ЛМ 2023 Київ: одразу троє мультимедалістів та два «золота» шпажистів із Харкова
ЛМ 2023 Київ: одразу троє мультимедалістів та два «золота» шпажистів із Харкова

В українській столиці 11-12 грудня змагались найменші шпажистки й шпажисти в межах «Різдвяного Кубка» в Лізі Миронюка В.В. Протягом двох днів учасники розіграли шість комплектів нагород у трьох вікових категоріях – U11, U13 та U15. 

У наймолодшій групі другу перемогу поспіль здобув Андрій Гмиря, який також вигравав «золото» на попередньому етапі у Львові. У фіналі він переміг хмельничанина Романа Мельника з рахунком 10:5. Водночас бронзовими призерами стали Ілля Затонських із Запоріжжя та ще один представник Хмельниччини Олександр Алейник. 

У дівчат, своєю чергою, на найвищу сходинку п’єдесталу піднялась львів’янка Дар’я Моногарова. Для неї це вже друга звитяга на такому рівні в цьому сезоні – у її активі також є «золото» зі змагань у Хмельницькому. За крок до золотої нагороди зупинилась ще одна представниця Львова – Соломія Литвинюк, а от третє місце розділили запорізька фехтувальниця Єва Кулієва та номінальна господарка турніру Софія Матюша з Києва.

Серед спортсменів 2011 року народження і молодше найсильнішими були Іван Кільяченко з Харкова та ужгородка Богдана Бокач. У вирішальних поєдинках вони перемогли киян Іллю Борсукова (12:11) та Єлизавету Манштейн (12:9) відповідно. Бронзові нагороди ж вибороли ужгородські спортсмени Максим Дурда й Лариса Богдан, а також Євген Корчук із Києва та Марія Прозоровська з Хмельницького.

У найстаршій віковій групі друге «золото» в нинішньому сезоні виграв дніпрянин Григорій Краснюк, який у фіналі був сильнішим за Кирила Чешенка (15:10) з Ужгорода. У четвірку найкращих також потрапили киянин Єгор Пауков і харків’янин Іван Кільяченко.

У дівчат же на вершину п‘єдесталу піднялась харківська шпажистка Вероніка Жучкова. При цьому для харків’янки турнір у Києві був першим у сезоні 2023/24 років у цій віковій категорії. Віцечемпіонкою київського етапу Ліги Миронюка, своєю чергою, стала Мирослава Максимик із Дніпра, а треті місця посіли ужгородка Лариса Богдан і Єлизавета Манштейн.

Таким чином найбільше золотих нагород на «Різдвяному Кубку» вибороли харківські шпажисти – у їхньому доробку дві медалі такого ґатунку. Водночас загалом найбільш «медальний» виступ продемонстрували представники Києва: вони виграли одне «золото», два «срібла» та чотири «бронзи». 

Запам’ятався цей «Різдвяний Кубок» із фехтування на шпагах й одразу трьома мультимедалістами – по дві нагороди здобули киянка Манштейн, харків’янин Кільяченко та ужгородка Лариса Богдан.

Федерація фехтування України також щиро дякує спонсорам змагань – мережі магазинів іграшок «Будинок іграшок», школі вивчення англійської мови «Green Country» та магазину фехтувального екіпірування та аксесуарів «Masque» – за допомогу в їхньому проведенні. 

Шпага, хлопці (2013 р.н. і молодше)Шпага, дівчата (2013 р.н. і молодше)
1. Андрій Гмиря (Київ)
2. Роман Мельник (Хмельницький)
3. Олександр Алейник (Хмельницький)
3. Ілля Затонських (Запоріжжя)
1. Дар’я Моногарова (Львів)
2. Соломія Литвинюк (Львів)
3. Єва Кулієва (Запоріжжя)
3. Софія Матюша (Київ)
Шпага, хлопці (2011 р.н. і молодше)Шпага, дівчата (2011 р.н. і молодше)
1. Іван Кільяченко (Харків)
2. Ілля Борсуков (Київ)
3. Максим Дурда (Ужгород)
3. Євген Корчук (Київ)
1. Богдана Бокоч (Ужгород)
2. Єлизавета Манштейн (Київ)
3. Лариса Богдан (Ужгород)
3. Марія Прозоровська (Хмельницький)
Шпага, хлопці (2009 р.н. і молодше)Шпага, дівчата (2009 р.н. і молодше)
1. Григорій Краснюк (Дніпро)
2. Кирило Чешенко (Ужгород)
3. Єгор Пауков (Київ)
3. Іван Кільяченко (Харків)
1. Вероніка Жучкова (Харків)
2. Мирослава Максимик (Дніпро)
3. Лариса Богдан (Ужгород) 
3. Єлизавета Манштейн (Київ)