Головна / новини / змагання / ЮКС 2023 Лаупгайм: Українські шпажистки показали шостий результат у командному турнірі
ЮКС 2023 Лаупгайм: Українські шпажистки показали шостий результат у командному турнірі

Жіноча збірна України в складі Емілі Конрад, Анни Максименко, Софії Сіденко та Аліни Дмитрук стала шостою на юніорському Кубку світу в німецькому Лаупгаймі. 

З 19-ти команд українська стартувала як п’ятий номер посіву й провела першу зустріч одразу в 1/8 фіналу. На цій стадії українські фехтувальниці були сильнішими за шведок (45:31).

Далі ж українки вийшли на італійок. Протягом майже всього протистояння українські та італійські шпажистки йшли на рівних – розрив у рахунку коливався від одного до трьох уколів до завершального поєдинку між Максименко та Бенедеттою Мадріньяні. 

Перед цим боєм рахунок був 34:33 на користь Італії. Перевернути ж хід зустрічі Анні не вдалось – Бенедетта виграла в лідерки збірної України (11:8) й таким чином вивела свою команду до півфіналу. Україна ж далі могла претендувати тільки на 5-8 місця.

У наступних протистояннях Максименко, Сіденко, Конрад і Дмитрук спочатку виграли у Швейцарії (45:42), після чого поступились француженкам (39:45) і відтак завершили виступ на шостій позиції.

Фото: Nayan C. Gwalani

Шпага, юніорки (командні)
1. Польща
2. Угорщина
3. Італія
6. Україна (Анна Максименко, Софія Сіденко, Емілі Конрад, Аліна Дмитрук)