Головна / новини / змагання / КЧУ 2023 Київ: Представники Київщини та Миколаєва везуть додому золоті медалі командного турніру
КЧУ 2023 Київ: Представники Київщини та Миколаєва везуть додому золоті медалі командного турніру

У неділю, 26 листопада, у Києві завершився кадетський чемпіонат України з фехтування на шаблях. У другий і завершальний день змагань учасники розіграли медалі в командній першості.

У кадеток золоті нагороди вибороли представниці Миколаєва – Владимира Бабенко, Злата Бурбан, Вікторія Коротченко й Анастасія Цап. У чвертьфіналі миколаївські фехтувальниці перемогли збірну «Київ-3» (45:7), далі вибили з боротьби команду Хмельницької області (45:31), а у фіналі з суттєвою перевагою виграли в Марії Грабової, Анастасії Комісарової, Валерії Щепкіної та Вероніки Іванової з «Київ-1» (45:20).

Бронзовими призерками стали хмельничанки Мая Величко, Каріна Лузакова, Алексія Пірогова й Адріана Ящук. Після поразки в півфіналі вони реабілітувались у боротьбі за «бронзу» в протистоянні з «Київ-2», за яку виступали Дар’я Зубок, Катерина Недопака й Ірина Страфун. Зустріч завершилась із рахунком 45:36 на користь фехтувальниць із Хмельниччини.

Серед кадетів же найсильнішими були представники Київщини, а саме Андрій Дембовський, Матвій Барабаш, Олексій Атаян й Андрій Фещенко.  У чвертьфіналі вони виграли в команди «Черкаси-2» (45:5), після чого були сильнішими за збірну Хмельницької області (45:32) й у фіналі з перевагою в десять ударів – 45:35 – перемогли черкасців Данііла Абросімова, Ярослава Арапова, Данііла Лавренюка й Іллю Сидоренка.

На третьому ж місці, як і в дівочих змаганнях, виступ завершили шаблісти з Хмельниччини. Так, Єгор Жебель, Марк Данилюк, Клим Березовський і Дмитро Загребельний у «бронзовому» фіналі виграли з рахунком 45:40 в одеситів Єгора Лисенка, Нікіти Обухова та Матвія Шульги.

Шабля, кадетки (командні)Шабля, кадети (командні)
1. Миколаїв (Владимира Бабенко, Злата Бурбан, Вікторія Коротченко, Анастасія Цап)
2. Київ – 1 (Марія Грабова, Анастасія Комісарова, Валерія Щепкіна, Вероніка Іванова)
3. Хмельницька обл. (Мая Величко, Каріна Лузакова, Алексія Пірогова, Адріана Ящук)
1. Київська обл. (Андрій Дембовський, Матвій Барабаш, Олексій Атаян, Андрій Фещенко)
2. Черкаси – 1 (Данііл Абросімов, Ярослав Арапов, Данііл Лавренюк, Ілля Сидоренко)
3. Хмельницька обл. (Єгор Жебель, Марк Данилюк, Клим Березовський, Дмитро Загребельний)