Головна / новини / змагання / КЧУ 2023 Київ: Анна Суворова і Данііл Скороход виграли другі всеукраїнські змагання поспіль
КЧУ 2023 Київ: Анна Суворова і Данііл Скороход виграли другі всеукраїнські змагання поспіль

Протягом 25-26 листопада в українській столиці пройшов кадетський чемпіонат України з фехтування на шаблях. Так, у жіночому індивідуальному турнірі взяли участь 30 спортсменок, коли в чоловічому – 32. Загалом на національній першості виступили представники шести регіонів України.

В індивідуальних змаганнях перемогли Анна Суворова з Одеси та Данііл Скороход із Миколаєва. При цьому саме Анна та Данііл виграли й попередній всеукраїнський турнір пам’яті Заслуженого тренера України Михайла Когута, що відбувся у вересні.

Суворова стартувала з чотирьох перемог у групі з п’яти можливих, після чого під п’ятим номером посіву була сильнішою за Алексію Пірогову (15:6) з Хмельниччини в 1/8 фіналу, з таким же рахунком виграла в миколаївської шаблістки Злати Бурбан (15:6), після чого в півфіналі вибила з боротьби лідерку посіву – киянку Валерію Щепкіну (15:8).

У фіналі ж Анна зустрілась зі ще однією представницею Миколаєва – першим номером всеукраїнського кадетського рейтингу Вікторією Коротченко. Вікторія, своєю чергою, на шляху до вирішального поєдинку перемогла у півфіналі хмельничанку Маю Величко (15:6). У фіналі ж звитягу здобула Суворова – вона виграла в Коротченко з розривом в один удар – 15:14 – і таким чином уперше в кар’єрі стала чемпіонкою України.

Щодо Скорохода, то він уже вдруге виграв чемпіонський трофей на національній першості – минулого сезону Данііл так само став першим.

У групі він переміг в усіх шести боях і отримав третій номер у турнірній сітці в турі прямого вибування. Уже в 1/8-й він виграв у Ярослава Арапова (15:5) з Черкас, а далі вибив із боротьби двох представників Київщини Олексія Атаяна (15:8) й Андрія Фещенка (15:6).

Відтак у фіналі Скороход вийшов на хмельницького шабліста Дмитра Загребельного, який у чвертьфіналі вирвав перемогу над лідером посіву Даніілом Абросімовим (15:14) із Черкас, а в наступному поєдинку не зазнав складнощів зі ще одним черкасцем Даніілом Лавренюком (15:4). У боротьбі ж за «золото» Загребельний не впорався зі Скороходом – миколаївський фехтувальник переміг із перевагою в шість ударів (15:9).

Національна федерація фехтування України дякує партнеру – магазину фехтувального екіпірування та аксесуарів «Masque» – за допомогу в проведенні змагань і подарунки для всіх призерів.  

Шабля, кадети (особисті)Шабля, кадети (особисті)
1. Анна Суворова (Одеса)
2. Вікторія Коротченко (Миколаїв)
3. Мая Величко (Хмельницька обл.)
3. Валерія Щепкіна (Київ)
1. Данііл Скороход (Миколаїв)
2. Дмитро Загребельний (Хмельницька обл.)
3. Данііл Лавренюк (Черкаси)
3. Андрій Фещенко (Київська обл.)