Головна / новини / змагання / ЧУ 2023 Київ: Київські рапіристи зібрали всі золоті комплекти нагород, за Миколаєвом і Львовом – «срібло»
ЧУ 2023 Київ: Київські рапіристи зібрали всі золоті комплекти нагород, за Миколаєвом і Львовом – «срібло»

В українській столиці 21 листопада добіг кінця чемпіонат України з фехтування на рапірах. У другий день національної першості було розіграно нагороди в командному турнірі. І в чоловічих, і у жіночих змаганнях на найвищу сходинку п’єдесталу піднялись кияни.

Так, збірна «Київ-1» в складі Дмитра Чучукала, Андрія Щерби, Андрія Погребняка та Богдана Пнівчука виборола золоті медалі. 

На шляху до фіналу вони перемогли «Миколаїв-3» (45:23) та «Миколаїв-2» (43:39), а у вирішальному протистоянні з перевагою у два уколи виграли у львів’ян Максима Гаравського, Клода Юнеса, Ростислава Герцика й Даниїла Гойди. 

Причому на екваторі зустрічі львівські рапіристи зуміли вийти в лідери. Однак у передостанньому поєдинку між Чучукалом та Гойдою киянин зумів вивести свою команду вперед – 40:39. Андрій Погребняк, своєю чергою, довів протистояння до перемоги «Київ-1», вигравши з мінімальною перевагою в Юнеса – 5:4. Відтак підсумковий рахунок зустрічі – 45:43.

У «бронзовому» же фіналі зустрілись збірні «Миколаїв-1» та «Миколаїв-2». Сильнішими виявились представники першого колективу, а саме Максим Коржовой, Данііл Ткач, Михайло Гурін і Богдан Болдарєв. Майбутні переможці впевнено стартували й у певний момент мали перевагу в 11 пунктів, однак Артем Струшляк двічі суттєво скорочував відставання. А в передостанньому поєдинку зустрічі проти Ткача й узагалі вивів «Миколаїв-2» у лідери – 40:38. Попри рівну боротьбу, втримати цю перевагу Єлізар Дирда у вирішальному бою проти Коржового не зміг – 44:43 на користь «Миколаїв-1».

У жіночих же змаганнях у медальних зустрічах інтрига була не такою значною. Золоті нагороди здобули так само представниці збірної «Київ-1»: Катерина Ченцова, Катерина Буденко, Ольга Сопіт і Анна Тараненко.

Вони стартували з перемоги над «Київ-4» (45:9), далі виграли в «Київ-2» (45:12), а у фіналі з перевагою в 17 очок завершили протистояння з командою «Миколаїв-1» (45:28), за яку виступали Аліна Полозюк, Маріанна Сизарева, Крістіна Кулик і Кіра Пронь.

«Бронзу» національної першості, своєю чергою, вибороли рапіристки з «Київ-2»: Надія Моргун, Аглая Борисова, Ірина Зирянова та Єлизавета Чижикова. Київські фехтувальниці у «бронзовому» фіналі здобули перемогу над «Закарпаттям» (44:30), що представляли Кристина Куришко, Аліна Рапінець, а також Надія та Ангеліна Цимболинець.

Рапіра, жінки (командні)Рапіра, чоловіки (командні)
1. Київ – 1 (Катерина Буденко, Катерина Ченцова, Ольга Сопіт, Анна Тараненко)
2. Миколаїв – 1 (Крістіна Кулик, Кіра Пронь, Аліна Полозюк, Маріанна Сизарева)
3. Київ – 2 (Аглая Борисова, Надія Моргун, Ірина Зирянова, Єлизавета Чижикова)
1. Київ – 1 (Андрій Погребняк, Богдан Пнівчук, Дмитро Чучукало, Андрій Щерба)
2. Львів – 1 (Максим Гаравський, Клод Юнес, Ростислав Герцик, Даниїл Гойда)
3. Миколаїв – 1 (Максим Коржовой, Михайло Гурін, Богдан Болдарєв, Данііл Ткач)