Головна / новини / змагання / ЕКЦ 2023 Софія: українські збірні виступили в командній кадетській першості в Болгарії
ЕКЦ 2023 Софія: українські збірні виступили в командній кадетській першості в Болгарії

Протягом 18-19 листопада в болгарський Софії відбулись командні турніри з фехтування на шаблях у межах етапу кадетського циклу. У змаганнях дівчат узяли участь одразу чотири українські збірні, коли в юнацькій першості виступили три наші колективи.

Найліпший результат показала команда в складі Вікторії Коротченко, Валерії Щепкіної, Анни Суворової та Анастасії Цап. Українки стартували під 13-м номером посіву одразу в 1/16 фіналу, де перемогли збірну «Румунія – 2» (45:31).

А от в наступній зустрічі українські фехтувальниці поступились першій команді Румунії з розривом у два удари. Ближче до екватора протистояння Коротченко, Щепкіна, Суворова та Цап зуміли захопити лідерство. Але Анастасія Фусеа в передостанньому поєдинку виграла в Суворової з рахунком 9:2 і відтак вивела румунок уперед – 40:37. У заключному ж бою між Амалією Коваліу та Коротченко українка завдала суперниці на один удар більше, але цього було недостатньо для виграшу – 45:43 на користь Румунії.

Таким чином українська команда зупинились на 13-й сходинці підсумкового заліку, а румунські шаблістки, зрештою, дійшли до фіналу, де поступились Великі Британії (34:45).

Щодо юнацьких змагань, то тут найдалі серед українських команд пройшли Данііл Абросімов, Данііл Лавренюк, Данііл Скороход й Ілля Сидоренко. В 1/32-й вони були сильнішими за збірну «Болгарія – 5» (45:21), а в наступному раунді програли Румунії (41:45) і відтак стали 23-ми.

Шабля, кадетки (командні)Шабля, кадети (командні)
1. Велика Британія – 1 
2. Румунія
3. США – 3
13. Україна (Вікторія Коротченко, Валерія Щепкіна, Анна Суворова, Анастасія Цап)
23. Україна – 2 (Володимира Бабенко, Вероніка Іванова, Анастасія Комісарова, Дар’я Науменко)
34. Україна – 3 (Віра Горіна, Катерина Недопака, Марія Озаренко, Анна Закорчменна)
37. Україна – 4 (Олеся Чугунова, Варвара Модронюк, Олександра Шула)
1. Туреччина
2. США – 2 
3. США – 1 
23. Україна (Данііл Абросімов, Данііл Лавренюк, Данііл Скороход, Ілля Сидоренко)
36. Україна – 2 (Андрій Дембовський, Юрій Кулеша, Нікіта Обухов)
43. Україна – 3 (Орест Файфура, Назар Гордіюк, Іван Юзик)