Головна / новини / змагання / МТ 2023 Братислава: Павло Трофименко виборов «срібло» на «Меморіалі Фердинанда Де Мартіненго»
МТ 2023 Братислава: Павло Трофименко виборов «срібло» на «Меморіалі Фердинанда Де Мартіненго»

У словацькій Братиславі пройшов міжнародний турнір U23 з фехтування на шпагах – «Меморіал Фердинанда де Мартіненго», де, зокрема, змагались і сім українців. А Павло Трофименко ще й піднявся на п’єдестал, ставши срібним призером.

Так, у групі Павло виграв чотири поєдинки й шести та кваліфікувався до туру прямого вибування з 17-ої позиції. Уже в 1/16 фіналу 22-річний український фехтувальник переміг словенця Яна Голобіча (15:8), далі з перевагою у два уколи завершив протистояння з італійцем Лупо Салою (15:13), а в боротьбі за потрапляння в топ-4 вибив із турнірної сітки чеха Матея Зальцера (15:10).

Уже в медальних боях Трофименко виграв у ще одного представника Чехії – Міхала Купра (15:13), а у фіналі поступився австрійцю Самуелю Берктолду (6:15). 

До слова, інший українець – Данііл Гойда – у Братиславі зупинився за крок від п’єдесталу. У разі його перемоги у чвертьфіналі далі відбувся б український півфінал Гойда – Трофименко. Однак цьому не дозволив статися Купр, що виграв у Данііла з рахунком 15:10. Таким чином український шпажист став сьомим у підсумковому заліку.

Близьким до потрапляння в топ-8 був і Нікіта Кошман. Маючи сьомий номер посіву, у 1/8-й він вийшов на майбутнього чемпіона – Берктолда. У напруженій боротьбі Кошман програв одним уколом – 12:13 – і завершив змагання на 13-й сходинці. 

Ще четверо українців – Михайло Краснюк, Лев Корнієнко, Владислав Назаревич і Богдан Кирда – склали зброю в 1/16 фіналу.

Шпага, чоловіки U23 (особисті)
1. Самуель Берктолд (Австрія)
2. Павло Трофименко (Україна)
3. Юліан Фукс (Австрія)
3. Міхал Купр (Чехія)
7. Данііл Гойда (Україна)
13. Нікіта Кошман (Україна)
19. Лев Корнієнко (Україна)
21. Михайло Краснюк (Україна)
23. Владислав Назаревич (Україна)
28. Богдан Кирда (Україна)