Головна / новини / змагання / ЮКС 2023 Ліма: Крістіна Петрова вперше піднялась на вершину п’єдесталу юніорського Кубка світу
ЮКС 2023 Ліма: Крістіна Петрова вперше піднялась на вершину п’єдесталу юніорського Кубка світу

Українська рапіристка Крістіна Петрова перемогла на Кубку світу в перуанській Лімі. 18-річна українка стала найкращою серед 49-ти спортсменок із 14-ти країн світу.

Петрова стартувала в груповому раунді з усіма перемогами – шість із шести – і відтак отримала другий номер посіву й пропускала бій в 1/32 фіналу. 

Уже в 1/16-й Крістіна не зазнала труднощів із чилійкою Рафаелою Сантібанес (15:5), а далі впевнено пройшла кореянку Джіан Лі (15:4) й американку Аліну Чжан (15:7). Таким чином українська фехтувальниця потрапила до півфіналу, який, окрім неї, складався ще з трьох представниць США.

У півфіналі Петрова виграла в Джиї Чен (15:11), а у вирішальному протистоянні з перевагою в одразу дев’ять уколів перемогла Мікайлу Чусід (15:6). Так, Петрова вперше в кар’єрі здобула «золото» на такому рівні. Раніше її найкращим результатом була «бронза» Кубка світу, яку вона виборола минулого сезону так само в Лімі.

До слова, днем раніше в Перу змагались і українські рапіристи. Найдалі з них зуміли пробитись Ярослав Муругін і Давид Кніжник, які вийшли до 1/16 фіналу. На цій стадії Кніжник поступився місцевому спортсмену Алессіо Фукуді (10:15), а Муругін не впорався з майбутнім фіналістом – китайцем Цзиюанем Ченом (12:14). Відтак Давид став 22-м, а Ярослав – 25-м. Ще один українець Алекс Іваненко завершив виступ на 43-й позиції.

Рапіра, юніорки (особисті)Рапіра, юніори (особисті)
1. Крістіна Петрова (Україна)
2. Мікайла Чусід (США)
3. Вікторія Певзнер (США)
3. Джиа Чен (США)
1. Річард Лі (США)
2. Цзиюань Чен (Китай)
3. Кастор Као (США)
3. Калеб Джеон (США)
22. Давид Кніжник (Україна)
25. Ярослав Муругін (Україна)
43. Алекс Іваненко (Україна)