Головна / новини / змагання / ВТ 2023 Ужгород: кадети-рапіристи розіграли нагороди Всеукраїнського турніру пам’яті ЗТУ Герея В.В.
ВТ 2023 Ужгород: кадети-рапіристи розіграли нагороди Всеукраїнського турніру пам’яті ЗТУ Герея В.В.

Перед стартом етапу кадетського циклу з фехтування в Будапешті українські рапіристи вирушили до Ужгорода, аби визначити найсильніших на Всеукраїнському турнірі пам’яті заслуженого тренера України Василя Герея.

Так, у змаганнях, що відбулись 8-го листопада, узяли участь 43 рапіристи й 38 рапіристок із чотирьох областей України. На найвищу ж сходинку п’єдесталу піднялись вихованці ДЮСШ «Армієць» Аглая Борисова та Андрій Сімонов.

Борисова, для якої це була вже друга поспіль перемога в сезоні на всеукраїнських кадетських турнірах, розпочала виступ в Ужгороді з максимальної кількості звитяг у групі, що гарантувало їй перший номер посіву в «олімпійці».

В 1/8-й київська рапіристка перемогла Юлію Максимів (15:5) зі Львова, а далі вибила з боротьби киянку Марію Кадун (7:15). У поєдинку ж за вихід у фінал 15-річна Борисова виграла в Поліни Чуприни (15:4) з Миколаєва, а в бою за «золото» була сильнішою за представницю ОФКІП Світлану Бризгалову (15:8), яка поєдинком раніше перемогла киянку Варвару Волкову (15:4).

Щодо юнацької першості, то майбутній чемпіон Сімонов, як і Борисова, виграв усі бої в групі, але отримав третій номер посіву в турі прямого вибування. Відтак він стартував в 1/16-й, де переміг львів’янина Богдана Марчака (15:3). Далі ж Сімонов, не зазнавши жодного уколу від опонента, пройшов Максима Служенка (15:0) з Миколаєва, а в поєдинку за вихід у чвертьфінал здобув звитягу над ще одним миколаївським рапіристом – Кирилом Калачовим (15:10).

Уже в медальних протистояннях Сімонов спочатку зупинив за крок до фіналу Івана Жигурського (15:11) з Києва, після чого з аналогічним рахунком переміг Даніїла Матяша зі Львова, який у своєму півфіналі був сильнішим за ще одного львів’янина Яніслава Корецького (15:9).

До слова, це «золото» стало першим для Сімонова на всеукраїнському кадетському рівні в сезоні 2023/24 років. 

Рапіра, кадети (особисті)Рапіра, кадетки (особисті)
1. Андрій Сімонов (Київ)
2. Даніїл Матяш (Львів)
3. Іван Жигурський (Київ)
3. Яніслав Корецький (Львів)
1. Аглая Борисова (Київ)
2. Світлана Бризгалова (Київ)
3. Варвара Волкова (Київ)
3. Поліна Чуприна (Миколаїв)