Головна / новини / змагання / КС 2023 Сан-Сальвадор: Даніїл Мазур уперше в кар’єрі став переможцем юніорського етапу Кубка світу
КС 2023 Сан-Сальвадор: Даніїл Мазур уперше в кар’єрі став переможцем юніорського етапу Кубка світу

Український шпажист Даніїл Мазур виграв етап Кубка світу серед юніорів у Сан-Сальвадорі, що зібрав 46 учасників із 14-ти країн. Ба більше, для 18-річного українця ця перемога на такому рівні стала дебютною та принесла одразу 32 очки до рейтингу FIE.

Мазур стартував у груповому раунді, де виграв чотири поєдинки з п’яти й таким чином отримав 11-й номер посіву в турі прямого вибування. 

В «олімпійці» ж хмельничанин розпочинав виступ одразу в 1/16-й фіналу, де переміг мексиканця Ісмаеля Чавеса (15:8), а далі вибив із боротьби двох представників США – Ноа Сільверса (15:8) та Ораяна Сінгу (15:12).

Уже в медальних боях українець спочатку був сильнішим за 10-й номер світового юніорського рейтингу – костариканця Даніеля Охеда Буйтраго (15:9), а у фіналі з суттєвою перевагою переміг уже лідера рейтингу FIE – американця Самуеля Імрека (15:6).

Нагадаємо, що наступний юніорський етап Кубка світу з фехтування на шпагах так само пройде на американському континенті. У Лімі 17-18 листопада змагатимуться шпажистки, а от шпажисти проведуть другий старт у Європі, а саме 18-19 грудня в Грузії.

Шпага, юніори (особисті)
1. Даніїл Мазур (Україна)
2. Самуель Імрек (США)
3. Даніель Охеда Буйтраго (Коста-Рика)
3. Аюш Шах (США)