Головна / новини / змагання / ЛМ 2023 Львів: понад 250 юних шпажистів боролись за медалі другого етапу Ліги Миронюка
ЛМ 2023 Львів: понад 250 юних шпажистів боролись за медалі другого етапу Ліги Миронюка

Протягом 2-3 листопада Львів приймав другий етап Ліги Миронюка В.В. з фехтування на шпагах у сезоні 2023-2024 років. Так, змагання «Перші кроки» пройшли в чотирьох вікових категоріях, а загалом за нагороди боролись понад 250 спортсменів і спортсменок з десяти областей України.

Серед наймолодших учасників золоті нагороди здобули киянин Іван Применко та Каміла Єфремова з Олександрії. Для Івана ця перемога стала вже другою поспіль у цьому сезоні, коли Каміла перемогла вперше. Срібними призерами, своєю чергою, стали господарі доріжок – львів’яни Анна Дмитрук і Дем’ян Колодка. А от бронзові нагороди здобули хмельничани Влада Пасєка й Остап Мартинюк, а також харків’янка Мія Сокол і Максим Пуківський із Тернополя.

У категорії U10 на найвищу сходинку п’єдесталу піднялись Христина Заліпська з Тернополя й Андрій Гмиря з Києва. У фіналі Христина з перевагою в один укол перемогла львів’янку Меланію Сивак (7:6), Андрій же так само з розривом в один бал виграв у хмельничанина Павла Павлова (10:9). Бронзові ж нагороди розділили представники Львова Арсен Колос, Соломія Литвинюк і Вікторія Патрик, а також Максим Логуш із Долини.

Киянка Тетяна Трофіменко та Максим Дурда з Ужгорода, своєю чергою, виграли турнір серед спортсменів 2011-2012 року народження. При цьому Дурда у вирішальному протистоянні переміг Костянтина Попова з відривом у шість уколів (12:6), а Тетяна здобула звитягу в бою з Ларисою Богдан із Ужгорода одним уколом (12:11). Бронзові медалі залишились за хмельничанином Михайлом Гавадзином, львів’янином Тимофієм Матвєєвим, Богданою Бокоч із Ужгорода й Альбіною Чернецькою з Долини.

Найбільше учасників за нагороди боролись у найстаршій віковій категорії – U14. Зокрема, у турнірі виступили 43 шпажистки й 66 шпажистів. Так, у дівочих змаганнях «золото» виборола Альбіна Чернецька, яка днем раніше виграла «бронзу» серед спортсменок до 11-ти років. У хлопців же найсильнішим став дніпрянин Григорій Краснюк.

Водночас тернополянка Катерина Логін і львів’янин Артур Михайлюков завершили змагання як віцечемпіони «Перших кроків». А на третю сходинку п’єдесталу піднялись запорізькі фехтувальники Єгор Аверін й Аким Бромот, Поліна Варфоломєєва з Ужгорода та Єлизавета Дробишевська з Дніпра.

Таким чином за підсумками змагань найбільшу кількість золотих нагород здобули київські спортсмени, а загалом найбільше медалей на рахунку львів’ян: у їхньому активі п’ять срібних і ще чотири бронзові відзнаки.

Федерація фехтування України дякуємо партнерам етапу Ліги Миронюка В.В. у Львові, а саме магазину фехтувального екіпірування та аксесуарів «Masque», мережі магазинів іграшок «Будинок іграшок» і школі вивчення англійської мови «Green Country».

Фото: Lviv Academy of Fencing

Шпага, дівчата (2015 р.н. і молодше)Шпага, хлопці (2015 р.н. і молодше)
1. Каміла Єфремова (Олександрія)
2. Анна Дмитрук (Львів)
3. Влада Пасєка (Хмельницький)
3. Мія Сокол (Харків)
1. Іван Применко (Київ)
2. Дем’ян Колодка (Львів)
3. Остап Мартинюк (Хмельницький)
3. Максим Пуківський (Тернопіль)
Шпага, дівчата (2013-2014 р.н.)Шпага, хлопці (2013-2014 р.н.)
1. Христина Заліпська (Тернопіль)
2. Меланія Сивак (Львів)
3. Соломія Литвинюк (Львів)
3. Вікторія Патрик (Львів)
1. Андрій Гмиря (Київ)
2. Павло Павлов (Хмельницький)
3. Арсен Колос (Львів)
3. Максим Логуш (Долина)
Шпага, дівчата (2011-2012 р.н.)Шпага, хлопці (2011-2012 р.н.)
1. Тетяна Трофіменко (Київ)
2. Лариса Богдан (Ужгород)
3. Богдана Бокоч (Ужгород)
3. Альбіна Чернецька (Долина)
1. Максим Дурда (Ужгород)
2. Костянтин Попов (Львів)
3. Михайло Гавадзин (Хмельницький)
3. Тимофій Матвєєв (Львів)
Шпага, дівчата (2009-2012 р.н.)Шпага, хлопці (2009-2012 р.н.)
1. Альбіна Чернецька (Долина)
2. Катерина Логін (Тернопіль)
3. Поліна Варфоломєєва (Ужгород)
3. Єлизавета Дробишевська (Дніпро)
1. Григорій Краснюк (Дніпро)
2. Артур Михайлюков (Львів)
3. Єгор Аверін (Запоріжжя)
3. Аким Бромот (Запоріжжя)