Головна / новини / змагання / Сателіт 2023 Барселона: рапіристи виступили на завершальному «сателіті» перед стартом Кубка світу
Сателіт 2023 Барселона: рапіристи виступили на завершальному «сателіті» перед стартом Кубка світу

У Барселоні пройшов останній турнір серії «сателіт», який передував початку головних відбіркових змагань на Олімпійські ігри-2024 – етапам Кубка світу та Гран-прі. Так, від України на турнірі в Іспанії виступили троє рапіристів, а загалом у змаганнях узяли участь 102 спортсмени й 106 спортсменок.

Найліпший результат серед українських фехтувальників показала Аліна Полозюк, яка дійшла до 1/8-ої фіналу. Так, у групі 21-річна рапіристка з Миколаєва виграла п’ять боїв із шести, поступившись лише Елізабетті Б’янчін (3:5), яка в підсумку виграла «срібло» цих змагань. 

Уже в 1/32-й фіналу Полозюк перемогла Мірсіні Ставрулу Гаріфаллу (15:11) з Греції, після чого записала до свого активу ще одну звитягу з аналогічним рахунком над угоркою Язмін Папп. У вісімку найсильніших українку ж не пустила майбутня бронзова призерка «сателіту» Бенедетта Пантанетті з Італії. Вона перемогла Полозюк із мінімальною перевагою – 13:12. Таким чином Аліна зупинилась на 12-му підсумковому місці.

До слова, ще двоє українців – Ольга Сопіт і Марк Бєлий-Шемардін показали 39-й і 76-й результати відповідно.

Зазначимо, що загалом у цьому сезоні українські рапіристки зуміли виграти три нагороди «сателітів». Зокрема, Ольга Сопіт стала бронзовою призеркою на турнірі в Амстердамі, а Полозюк здобула «бронзу» в румунській Тімішоарі, а також «золото» в Стамбулі.

Нагадаємо, що перший етап Кубка світу з фехтування на рапірах серед чоловіків пройде вже 10-11 листопада в Стамбулі, а от рапіристки проведуть дебютний старт на такому рівні тільки в грудні. Так, змагання відбудуться 8-9 грудня в сербському Нові Сад.

Рапіра, жінки (особисті)Рапіра, чоловіки (особисті)
1. Ката Кондрич (Угорщина)
2. Елізабетта Б’янчін (Італія)
3. Емілія Корбу (Румунія)
3. Бенедетта Пантанетті (Італія)
12. Аліна Полозюк (Україна)
39. Ольга Сопіт (Україна)
1. Карлос Ллавадо (Іспанія)
2. Крістьян Арчер (Велика Британія)
3. Петар Філс (Хорватія)
3. Ґерґо Семеш (Угорщина)
76. Марк Бєлий-Шемардін (Україна)