Головна / новини / змагання / Черкаси 2023 ВТН: Колобаєв і Головкіна замінили «срібло» чемпіонату України на «золото» Турніру найсильніших
Черкаси 2023 ВТН: Колобаєв і Головкіна замінили «срібло» чемпіонату України на «золото» Турніру найсильніших

Шаблісти завершили виступ на Всеукраїнському турнірі найсильніших, що пройшов 22-го жовтня в Черкасах. Так, у юнацьких змаганнях медалі розіграли 28 учасників, коли в дівочих – 27.

Звання найсильніших же вибороли Софія Головкіна з Києва та Дмитро Колобаєв із Нетішина. Цікаво, що на попередніх юніорських змаганнях цього сезону, а саме на чемпіонаті України, і Софія, і Дмитро посіли другі місця, а тепер же зуміли піднятись на найвищу сходинку п’єдесталу.

Софія, як і Дмитро, розпочала свій шлях до «золота» зі стовідсоткового показника перемог у групі – шість із шести. Уже в турі прямого вибування Головкіна й Колобаєв стартували як перші номери посіву й пропустили перший бій в 1/16-й фіналу. 

Уже в 1/8-й Колобаєв переміг Олексія Тарасова (15:7) з Миколаєва, потім вибив із боротьби ще одного представника Хмельниччини Дмитра Загребельного (15:10), а в поєдинку за вихід у фінал із аналогічним рахунком виграв у миколаївського шабліста Данііла Скорохода (15:10).

Щодо Головкіної, то вона в першому бою в «олімпійці» впевнено пройшла іншу представницю київської ДЮСШ «Армієць» Софію Михалевську (15:3), далі виграла в миколаївської фехтувальниці Анастасії Цап (15:8), а в боротьбі за путівку до фіналу киянка була сильнішою за Майю Величко з Нетішина. Їхнє протистояння завершилось із рахунком 15:9 на користь Софії.

Так, фінали Всеукраїнського турніру найсильніших були такими самими, як і на юніорському чемпіонаті України: Софія Головкіна – Валерія Моренець-Кубанська, а також Дмитро Колобаєв – Станіслав Закутній. Однак цього разу перемогу святкували Софія, яка виграла у Валерії з мнімальною перевагою – 15:14, і Дмитро, який здобув звитягу з рахунком 15:11.

Зазначимо, що загалом на цих змаганнях серед призерів були ті самі спортсмени, які вибороли медалі й у вересні на національній першості. Зміни відбулись лише на жіночому подіумі – там до четвірки призерок пробилась Майя Величко з Нетішина, яка на чемпіонаті стала шостою.

Шабля, юніорки (особисті)Шабля, юніори (особисті)
1. Софія Головкіна (Київ)
2. Валерія Моренець-Кубанська (Одеса)
3. Майя Величко (Нетішин)
3. Анна Суворова (Одеса)
1. Дмитро Колобаєв (Нетішин)
2. Станіслав Закутній (Черкаси)
3. Ігор Маркунін (Черкаси)
3. Данііл Скороход (Миколаїв)