Головна / новини / змагання / Загреб 2023 Сателіт: українські рапіристи виступили на передостанньому «сателіті» в сезоні
Загреб 2023 Сателіт: українські рапіристи виступили на передостанньому «сателіті» в сезоні

Українські фехтувальники продовжують підготовку до старту етапів Кубка світу в олімпійському сезоні 2023-2024. Відтак одразу шестеро українських рапіристів виступили на турнірі серії «сателіт» в хорватському Загребі, де загалом за медалі найвищого ґатунку боровся 121 учасник із 22-х країн світу. 

Найкраще з наших рапіристів виступили Максим Коржовой і Андрій Черкащин, які зуміли дістатись 1/16-ої фіналу. Так, у груповому раунді Максим виграв п’ять боїв із шести, коли Андрій – чотири. Таким чином вони отримали 21-й і 39-й номери посіву відповідно. При цьому завдяки кращому жеребу Коржовой стартував у турі прямого вибування відразу в 1/32-й фіналу, а от Черкащин, аби дістатись цієї стадії мав ще перемогти угорця Ґерґелі Бабаніча, із чим успішно впорався. Бій завершився на користь 17-річного українця з рахунком 15:6.

Уже в 1/32-й Коржовой виграв у ще одного представника Угорщини Беньяміна Фрухауфа (15:13), але далі зазнав поразки від майбутнього бронзового призера «сателіту» – 39-річного поляка Лешека Райські, який є чинним чемпіоном Польщі в індивідуальній першості та срібним призером Євро-2013 – у командній. Зустріч завершилась із рахунком 15:6, а Коржовой зупинився на підсумковому 25-му місці.

Черкащин, своєю чергою, у своєму другому поєдинку в «олімпійці» переміг угорського рапіриста Аттілу Бенюша (15:10), а далі програв сьомому номеру посіву та господарю змагань – хорвату Борні Споляру – з рахунком 11:15. Фінальний результат Андрій – 29-та позиція.  

Попереду в рапіристів залишився лише один «сателіт», який 28-29 жовтня прийме Барселона. А вже 10-го листопада в турецькому Стамбулі стартуватиме перший етап Кубка світу з фехтування на рапірах серед дорослих.

Рапіра, чоловіки (особисті)
1. Александр Чупеніч (Чехія)
2. Анджей Жондковські (Польща)
3. Лоренцо Ніста (Італія)
3. Лешек Райські (Польща)
25. Максим Коржовой (Україна)
29. Андрій Черкащин
54. Дмитро Чучукало
59. Андрій Щерба
66. Євген Лазаренко
70. Богдан Пнівчук