Головна / новини / змагання / Черкаси 2023 ЛМ: відкриття сезону для юних шаблістів і одразу три золоті нагороди для представників столиці
Черкаси 2023 ЛМ: відкриття сезону для юних шаблістів і одразу три золоті нагороди для представників столиці

Черкаси прийняли перший етап дитячої Ліги Миронюка з фехтування на шаблях у сезоні 2023-2024 років. Загалом у змаганнях узяли участь 47 шаблісток і 66 шаблістів, які розіграли шість комплектів нагород у трьох вікових категоріях.

Так, серед найстарших учасників, а саме 2009 року народження та молодше, золоті нагороди здобули кияни Юрій Кулеша та Марія Грабова. Юрій у фіналі переміг миколаївського фехтувальника Олександра Ляха з рахунком 15:11, коли Марія виграла в іншої киянки Яніни Попової (15:6). Бронзові нагороди між собою розділили Сабріна Алєксєєва з Києва, Анна Лосєва з Олександрії, а також Ярослав Арапов із Черкас й Ілля Скрипник із Вишневого.

До слова, Алєксєєва також виграла «золото» у ще одній віковій категорії – 2011 р.н. і молодше, а Лосєва, своєю чергою, у цих змаганнях додала до свого активу другу «бронзу». Срібною призеркою серед спортсменок до 13-ти років стала Марія Кулик із Вишневого, а ще одна «бронза» вирушила разом із Марією Цвєтковою до Олександрії.

Щодо вікової групи U12 у хлопців, то тут перемогу святкував господар етапу Віталій Недопас, який також здобув «золото» і серед найменших учасників. Так, у перший змагальний день у фіналі серед спортсменів до 10-ти років він виграв у іншого представника Черкас Мирона Божка (10:4), а наступного дня вже був сильнішим за Даниїла Клімика з Нетішина. Бій за «золото» в категорії U12 закінчився перемогою Недопаса з рахунком 12:9. 

Бронзовими призерами серед хлопців 2011 р.н. і молодше, своєю чергою, стали Ігор Бублієнко з Черкас та Роман Ніколаєнко з Миколаєва, а от серед наймолодших учасників – киянин Максим Музика й одесит Станіслав Яремчук. 

Зазначимо, що ще однією мультимедалісткою змагань стала раніше згадана Цвєткова. Вона, як і Недопас, виступила у вікових групах U10 і U12. І в молодшій категорії мала кращий показник: Цвєткова дійшла до фіналу, де поступилась двома ударами Катерині Тишкун (10:8) із Нетішина. «Бронзу» ж серед наймолодших учасниць здобули Поліна Дерев’янко з Олександрії та Єва Марковська з Києва.

Підсумуємо, що на етапі в Черкасах найбільше золотих нагород виграли представники столиці – три, також на їхньому рахунку одне «срібло» та три «бронзи». Водночас черкаські шаблісти вибороли на одну золоту медаль менше, а ще «срібло» та дві бронзові нагороди. «Золото» завдяки зусиллям Тишкун є і в Нетішина, а Клімик додав ще й «срібло».

Дівчата, шабля (2009 р.н. і молодше)Хлопці, шабля (2009 р.н. і молодше)
1. Марія Грабова 
2. Яніна Попова 
3. Сабріна Алєксєєва
3. Анна Лосєва
1. Юрія Кулеша 
2. Олександр Лях
3. Ярослав Арапов
3. Ілля Скрипник
Дівчата, шабля (2011 р.н. і молодше)Хлопці, шабля (2011 р.н. і молодше)
1. Сабріна Алєксєєва
2. Марія Кулик
3. Анна Лосєва
3. Марія Цвєткова
1. Віталій Недопас 
2. Даниїл Клімик
3. Ігор Бублієнко
3. Роман Ніколаєнко
Дівчата, шабля (2013 р.н. і молодше)Хлопці, шабля (2013 р.н. і молодше)
1. Катерина Тишкун 
2. Марія Цвєткова
3. Поліна Дерев’янко
3. Єва Марковська
1. Віталій Недопас
2. Мирон Божко
3. Максим Музика
3. Станіслав Яремчук