Головна / новини / змагання / Стамбул 2023 Сателіт: Аліна Полозюк уперше в кар’єрі виграла турнір серії «сателіт»
Стамбул 2023 Сателіт: Аліна Полозюк уперше в кар’єрі виграла турнір серії «сателіт»

Миколаївська рапіристка Аліна Полозюк здобула «золото» на «сателіті» в турецькому Стамбулі. Для 21-річної фехтувальниці це перша перемога на змаганнях такого рівня

Полозюк розпочала виступ у групі з чотирьох перемог і двох поразок. Відтак вона отримала 22-й номер посіву, що не завадило без особливих труднощів пройти перші два поєдинки в турі прямого вибування. Спочатку українка виграла в господарки змагань Руї Гоккан (15:7), а після – у представниці Таїланду Шайанутхат Шиннакердчок (15:8).

Уже в 1/8-й фіналу Полозюк в напруженій боротьбі з перевагою в один укол перемогла узбекистанку Уміду Ільосову. Бій завершився з рахунком 15:14 на користь Аліни. До слова, до цієї стадії дійшли одразу чотири українські рапіристки: окрім Полозюк, за потрапляння в топ-8 боролись Анна Тараненко, Ольга Сопіт і Катерина Буденко. Далі пройшла тільки остання, що, як і Полозюк, виграла свій бій з грекинею Айкатеріні-Марією Контокрістопулу з рахунком 15:14.

У зустрічі ж за вихід до півфіналу Буденко поступилась лідерці посіву – італійці Марті Камміллетті – з рахунком 15:10. Натомість Полозюк виграла поєдинок з розривом у два уколи. Цього разу українка завдала поразки Емілії Корбу (12:10), яка є другим номером збірної Румунії та бронзовою призеркою домашнього «сателіту», що пройшов у вересні в Тімішоарі.

Попри два важкі поєдинки на шляху до фіналу, у вирішальному бою Полозюк виграла впевнено. У протистоянні з лідеркою посіву Камміллетті українська рапіристка пропустила лише шість уколів – 15:6 – і відтак здобула дебютний трофей на «сателітах».

До слова, цього сезону Полозюк також вигравала «бронзу» на аналогічних змаганнях в Тімішоарі. А на «сателіті» в Амстердамі третьою стала інша українка – Ольга Сопіт, яка в Стамбулі завершила виступ десятою. Зазначимо, що перед стартом етапів Кубка світу в рапіристок буде можливість позмагатись на ще одному «сателіті», який прийматиме Барселона 28-го листопада.

Рапіра, жінки (особисті)
1. Аліна Полозюк (Україна)
2. Марта Камміллетті (Італія)
3. Емілія Корбу (Румунія)
3. Кароліна Статчбері (Велика Британія)
6. Катерина Буденко (Україна)
10. Ольга Сопіт (Україна)
16. Анна Тараненко (Україна)
42. Надія Моргун (Україна)