Головна / новини / змагання / Сателіт 2023 Тбілісі: Валерія Гнідашева зупинилась в 1/16-й фіналу на другому міжнародному старті сезону
Сателіт 2023 Тбілісі: Валерія Гнідашева зупинилась в 1/16-й фіналу на другому міжнародному старті сезону

Грузинський Тбілісі прийняв третій турнір серії «сателіт» цього сезону з фехтування на шаблях серед жінок. У змаганнях узяли участь 33 фехтувальниці з 14-ти країн світу, серед них була й представниця від України – Валерія Гнідашева.

Для Гнідашевої це був уже другий міжнародний старт сезону. До цього наприкінці вересня 23-річна шаблістка посіла 22-ге місце на «сателіті» в болгарській Софії. Як і на попередньому турнірі, черкащанка склала зброю в 1/16-й фіналу, але все ж зуміла поліпшити свій підсумковий показник.

Так, Гнідашева з двома перемогами з п’яти можливих вийшла в тур прямого вибування, де зазнала поразки в першому поєдинку. Українка поступилась Ірині Щуклі з Туреччини, яка до 2017-го року виступала за збірну України. Бій завершився з рахунком 15:11 на користь Ірини, яка за підсумком турніру стала восьмою. Валерія ж завершила виступ 21-ю.

Зазначимо, що наступний «сателіт» із фехтування на шаблях серед жінок відбудеться в Стамбулі 21-го жовтня, а вже 4-го листопада в столиці Бахрейну дадуть старт Кубку світу.

Шабля, жінки (особисті)
1. Деспіна Георгіаду (Греція)
2. Ліка Джиджиєішвілі (Грузія)
3. Бхавані Деві Чадалавада Ананда Судхарараман (Індія)
3. Паліна Каспіяровіч (Азербайджан)
21. Валерія Гнідашева (Україна)