Головна / новини / змагання / КЄ Кальярі 2023: українські рапіристи «бронзою» завершили виступ на Кубку Європи
КЄ Кальярі 2023: українські рапіристи «бронзою» завершили виступ на Кубку Європи

В італійському Кальярі добіг кінця командний Кубок Європи з фехтування. У завершальний день змагань найсильніших визначали рапіристи й рапіристки. При цьому збірна України в складі Андрія Погребняка, Максима Коржового, Богдана Пнівчука та Євгена Лазаренка ще й зуміла поставити «бронзову» крапку.

Підопічні Сергія Гаравського подолали груповий раунд з однією перемогою з двох можливих: українці зазнали поразки від «Італія – Fiame Oro», але виграли в румунської команди «СКА Стяуа Бухарест». Цю ж збірну українські фехтувальники перемогли вдруге і в турі прямого вибування, чим гарантували собі вихід у півфінал і медалі змагань. Зустріч завершилась із рахунком 45:32 на користь «синьо-жовтих».

У фінал же Погребняка, Коржового, Пнівчука та Лазаренка не пустила ще одна команда, із якою вони вже перетинались – «Італія – Fiame Oro». Так, чинний чемпіон Європи Філіппо Маччі, чинний чемпіон світу серед юніорів Даміано Ді Веролі та 36-й номер світового рейтингу Франческо Інґарджіола здобули перемогу з суттєвою перевагою – 45:19.

Після поразки від італійців українська збірна вийшла на поєдинок за «бронзу», де протистояла британському колективу «Salle Holyrood». Уже зі старту українські рапіристи заволоділи ініціативою і довели зустріч до впевненої звитяги – 45:24.

Зазначимо, що українська збірна рапіристок у складі Катерини Ченцової, Катерини Буденко, а також Ольги і Світлани Сопіт завершила цього дня виступ на сьомій позиції. Українки вибули на стадії 1/4-ї фіналу, поступившись майбутнім срібним призеркам турніру – команді «Італія – Fiamme Gialle». Зустріч закінчилась із рахунком 45:30 на користь італійок.

Рапіра, жінки, командаРапіра, чоловіки, команда
1. «Італія 2 – Carabinieri»
2. «Італія 2 – Fiamme Gialle»
3. «СК Рапід Бухарест»
7. Україна
1. «Італія Frascati»
2. «Італія – Fiamme Oro»
3. Україна