Головна / новини / змагання / ЛМ Львів 2023: сезон дитячої Ліги Миронюка В.В. офіційно відкрито!
ЛМ Львів 2023: сезон дитячої Ліги Миронюка В.В. офіційно відкрито!

У Львові відбувся перший етап всеукраїнської дитячої Ліги Миронюка В.В. у сезоні 2023-2024 років. Так, у турнірі «Перші кроки» взяли участь 49 рапіристок і 66 рапіристів у трьох вікових категоріях, а саме 2013 року народження й молодше, 2011-2012 р.н. і 2009-2010 р.н. 

Проведення дитячих змагань залишається одним із ключових напрямів роботи Федерації фехтування України, аби українські діти, попри страшну війну, продовжували займатись спортом, вели здоровий спосіб життя, а деякі з них – навіть ставали майбутнім резервом для дорослої національної команди. На вагомості цього закцентував і президент ФФУ Михайло Ілляшев у вітальному слові:

«Вітаю наймолодших фехтувальників із початком сезону. Попри війну і щоденні трагедії, дитяче фехтування в Україні живе і житиме. Дякую батькам, що знаходять можливості для того, аби їхні діти займалися фехтуванням! Особлива подяка дитячим тренерам, які вкладають душу і закладають основи майбутньої слави українського фехтування!»

Щодо результатів «Перших кроків», то серед спортсменів наймолодшої вікової групи перемогу святкували Гліб Бутенко зі Львова та киянка Софія Колобова. Водночас віцечемпіонами стали так само представники Києва та Львова – Міла Краснопольська та Павло Матяш. Три з чотирьох бронзові нагороди, своєю чергою, разом зі своїми власниками – Олександрою Карпенко, Архіпом Батраком і Святославом Войтенком – вирушили до столиці. А от ще одну «бронзу» виборола Глафіра Коток з Миколаєва.

У віковій категорії фехтувальників 11-12 років найсильнішими були кияни Павло Говоровський і Варвара Волкова. Срібні нагороди залишились за миколаївською рапіристкою Марією Травянською та Іваном Бушею з Києва. А от «бронзу» між собою розділили виключно кияни: Дарина Кириленко й Кіра Чепіжна, а також Тимур Волошин і Георгій Томозов.

У змаганнях найстарших учасників золоті нагороди вибороли львів’яни Артем Лазарєв-Рижак і Юлія Максимів. При цьому Юлія у своєму фіналі перемогла киянку Єву Іконнікову, а от Артем протистояв іншому львівському рапіристу Михайлу Самборському. Бронзовими призерами в цій віковій категорії стали Сава Єпіфанов і Софія Рокитько з Києва, а також Олексій Молот зі Львова та Марина Юріна з Миколаєва.

Зауважимо, що за кількістю медалей на цьому етапі лідерами стали представники столиці. У їхньому активі – три золоті, три срібні та вісім бронзових відзнак. При цьому найбільше виграли нагород вихованці ДЮСШ «Армієць» – у них сім медалей. 

Господарі змагань, львів’яни, загалом вибороли три золоті, дві срібні та одну бронзову нагороду. А от миколаївські рапіристи мають на своєму рахунку одне «срібло» та дві «бронзи».

ФФУ висловлює окрему подяку спонсорам і партнерам змагань, а саме «Будинку іграшок», «Green Country English School» і «Masque», за підтримку в проведенні турніру та чудові подарунки для всіх призерів.

Фото: Ольга Демидась, Федерація фехтування Львівської області

Хлопці, рапіра. 2013 р.н. і молодшеДівчата, рапіра. 2013 р.н. і молодше
1. Гліб Бутенко
2. Павло Матяш
3. Архіп Батрак
3. Святослав Войтенко
1. Софія Колобова 
2. Міла Краснопольська
3. Олександра Карпенко
3. Глафіра Коток
Хлопці, рапіра. 2011-2012 р.н.Дівчата, рапіра. 2011-2012 р.н.
1. Павло Говоровський
2. Іван Буша
3. Тимур Волошин
3. Георгій Томозов
1. Варвара Волкова
2. Марія Травянська
3. Дарина Кириленко
3. Кіра Чепіжна
Хлопці, рапіра. 2009-2010 р.н.Дівчата, рапіра. 2009-2010 р.н.
1. Артем Лазарєв-Рижак
2. Михайло Самборський
3. Сава Єпіфанов
3. Олексій Момот
1. Юлія Максимів
2. Єва Іконнікова
3. Софія Рокитько
3. Марина Юріна