Головна / новини / змагання / Сателіт Ґент 2023: Тимур Терзі відкрив міжнародний сезон у Бельгії
Сателіт Ґент 2023: Тимур Терзі відкрив міжнародний сезон у Бельгії

Український шабліст Тимур Терзі узяв участь у першому міжнародному старті сезону і одразу потрапив до 15-ти найсильніших зі 107-ми учасників. При цьому на турнірі серії «сателіт» у бельгійському Ґенті Терзі був єдиним представником від України.

19-річний одесит стартував у групі, здобувши чотири перемоги з п’яти можливих. Уже в турі прямого вибування Тимур, маючи 24-й номер посіву, пропустив бій в 1/64-й фіналу та розпочав виступ на цій стадії в 1/32-й із впевненої звитяги над шведом Філіпом Валленіусом із рахунком 15:8.

Далі ж українець був сильнішим за представника Індії Гішо Нідхі Кумаресан Падма (15:10), а в поєдинку за вихід до топ-8 Терзі не впорався із майбутнім срібним призером турніру – італійцем Леонардо Дреоссі. Їхній поєдинок завершився з перевагою в три удари на користь італійського шабліста – 15:12.

До слова, одеський фехтувальник уперше в кар’єрі виступав на змаганнях серії «сателіт», хоча раніше також брав участь в етапах Кубка світу та Гран-прі. Зокрема, його особистий рекорд на юніорському Кубку світу – 17-те місце, яке він посів на етапі в Польщі ще у 2019-му році. 

Шабля, чоловіки (особисті)
1. Енвер Йілдірім (Туреччина)
2. Леонардо Дреоссі (Італія)
3. Франческо Д’Арм’єнто (Італія)
3. Ахмед Фарджані (Туреччина) 
15. Тимур Терзі (Україна)