Головна / новини / змагання / ЕКЦ Шаморин 2023: Світлана Бризгалова та Мілана Степовик завершують виступ у топ-8
ЕКЦ Шаморин 2023: Світлана Бризгалова та Мілана Степовик завершують виступ у топ-8

У словацькому Шаморині відбувся етап кадетського циклу з фехтування на рапірах серед дівчат, який зібрав 139 спортсменок із 24-х країн світу. При цьому одразу дві українські рапіристки, а саме Світлана Бризгалова та Мілана Степовик, зуміли пробитись до вісімки найкращих.

У своїх групах Світлана та Мілана здобули чотири та три перемоги відповідно, що дозволило їм прожеребкуватись під 37-м і 62-м номерами. Відтак обидві наші фехтувальниці розпочинали виступ у турі прямого вибування в 1/64 фіналу, де впевнено виграли свої бої.

На шляху до вісімки найкращих учасниць турніру Бризгалова була сильнішою за представниць Іспанії, Польщі, Італії та Франції. Степовик, своєю чергою, записала до свого активу звитяги над опонентками з Молдови, Словаччини та Італії. 

До слова, саме італійки були найбільш рейтинговими суперницями Бризаголової та Степовик. Світлана в 1/16-й фіналу виграла в Джорджії Рути (15:8), що мала п’ятий номер посіву, а Степовик в 1/32-й була сильнішою за третій номер – Софію Піччіні (15:13).

Уже в боротьбі за вихід у півфінал обидві українські рапіристки склали зброю. Світлана поступилась майбутній чемпіонці – угорці Анні Коллар – з рахунком 8:15, коли Мілана не впоралась із полькою Александраю Новаковскаю (10:15) – та в підсумку стала третьою.

Зазначимо, що Бризгалова та Степовик разом із Аглаєю Борисовою також увійшли в топ-5 в командній першості на етапі в Шаморині. В 1/8-й фіналу українки виграли в збірної «Угорщина-3» (37:18), однак далі поступились другій команді Італії (34:45). У поєдинках же за 5-8 позиції Світлана, Мілана та Аглая перемогли латвійок (45:33) і румунок (41:35) і, зрештою, замкнули п’ятірку найсильніших.

Рапіра, кадетки (особисті)Рапіра, кадетки (командні)
1. Анна Коллар (Угорщина)
2. Маріявітторія Ельвіра Берретта (Італія)
3. Борбала Шимон (Угорщина)
3. Александра Новаковска (Польща)
1. Італія
2. Італія-2
3. Польща
7. Світлана Бризгалова (Україна)
8. Мілана Степовик (Україна)
38. Аглая Борисова (Україна)
97. Анна Щерба (Україна)
113. Марія Кадун (Україна)
133. Вікторія Чорнобривець (Україна)
5. Україна (Світлана Бризгалова, Мілана Степовик, Аглая Борисова)
22. Україна-2 (Анна Щерба, Марія Кадун, Вікторія Чорнобривець)