Головна / новини / змагання / КУ Київ 2023: Золотий день для команди Київської міської школи вищої спортивної майстерності
КУ Київ 2023: Золотий день для команди Київської міської школи вищої спортивної майстерності

Сьогодні, 27 вересня, командними змаганнями чоловіків завершився Кубок України з фехтування на шпагах, який проходив на доріжках столичного ЦСК ЗСУ. Переможцями турніру, який зібрав 18 команд, стали представники Київської міської школи вищої спортивної майстерності Нікіта Кошман, Євген Макієнко, Віталій Свистіль, а також чемпіон світу та срібний призер Олімпіади-2016 з сучасного п’ятиборства Павло Тимощенко.

Фото Юлії Кошман

На шляху до найвищої сходинки п’єдесталу столичні шпажисти виграли чотири зустрічі, зокрема фінальну проти команди харківської ШВСМ на чолі з переможцем особистих змагань Романом Свічкарем (45:31). Разом з Свічкарем срібними призерами стали два Андрія – Опанасенко та Деркач, а також Євгеній Горбачук.

Бронзу, перемігши у поєдинку за третє місце суперників із Закарпаття (45:30), здобула ще одна київська команда – ДШВСМ- ЦСК ЗСУ у складі Володимира Станкевича, Юрія Тараненка, Руслана Тимошенка та Ігоря Рейзліна.

Шпага, чоловіки (командні)
1. КМШВСМ – 1 (Нікіта Кошман, Євген Макієнко, Віталій Свистіль, Павло Тимощенко)
2. ШВСМ Харків (Роман Свічкар, Андрій Деркач, Євгеній Горбачук, Андрій Опанасенко)
3. ДШВСМ-ЦСК ЗСУ (Володимир Станкевич, Юрій Тараненко, Руслан Тимошенко, Ігор Рейзлін)